11'inci C-130 uçağı Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen Erciyes Projesi kapsamında 11'inci C-130 uçağı, modernize edilerek Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi.

GİRİŞ 27.11.2022 20:43 GÜNCELLEME 27.11.2022 23:44
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde harekat ve lojistik görevlerde etkin olarak kullanılmaya devam eden 13 adet E ve 6 adet B olmak üzere toplam 19 adet C130 uçağın modernizasyonu kapsamında 11'inci uçağın kabulü tamamlandı.



Erciyes Projesi kapsamında, 23 sisteme ait 118 cihazdan oluşan 'Aviyonik Sistem Entegrasyonu', seyrüsefer subayının görevini üstlenen 'Uçuş Yönetim Sistemi' (FMS) entegrasyonu, 'Link-16' entegrasyonu ve 'Yer Görev Planlama Birimi' geliştirilmesi faaliyetleri Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından yürütülüyor. Savunma Sanayii Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı temsilcileri ve panel uzmanlarının katılımı ile toplamda 7 panelde gerçekleşen Sertifikasyon Kurulu'nda 1056 adet sertifikasyon gereksinimi ile 1059 adet kalifikasyon gereksinimi incelenerek uluslararası standartlara (FAR-25) uyum sağlandı. 11'inci uçağı takiben, kalan uçakların da 2023 ve 2024 yıllarında modernizasyon faaliyetlerinin tamamlanarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilmesi planlanıyor.

'HAVADAKİ GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYORUZ'

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, projeyle ilgili Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Erciyes Projesi kapsamında birçok ilki gerçekleştirerek Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan C-130 uçaklarımıza yeni kabiliyetler kazandırıp modernize ederek havadaki gücümüze güç katıyoruz. 19 adet C-130 uçağın aviyonik modernizasyonu kapsamında 11'inci uçağın teslimatını gerçekleştirdik" ifadelerine yer verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize milletimize zeval vermesin ebedî payidar olsun inşallah amin amin amin
    Cevapla
  • GERÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    ukraynadaki uçaklarımıza ne oldu kaldılar orada niye gelmiyor
    Cevapla
  • Arda 1 yıl önce Şikayet Et
    bu muhalefet etme değil arakadaşım yıllardır bu memlkette yabancıların dili ile konuşuldu yazıldı şimdi hereşey millleşiyor onun bir tezahürüdür bu.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık uçaklarımıza Türk Hava Kuvvetleri yazma zamanı geldi..!
    Cevapla
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    sağ tarafında türk hava kuvvetleri yazar zaten
    Cevapla
  • No problem 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye direk türk hava yolları yazmıyor Bizim anadilimizi kullanalım bütün hava kara araçlarında olmaz mı?
    Cevapla
  • Recep Arda 1 yıl önce Şikayet Et
    1. Türk hava yolları yazamaz zaten bu bir askeri uçak 2. Olarak nato ülkesi isen yazmak zorundasın. 3. Olarak herşeye muhalefet etmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle