Sözleşmeliye kadro! Başkan Erdoğan müjdeyi duyurdu! Son dakika EYT açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan sözleşmeliye kadro müjdesi verdi. Başkan Erdoğan EYT ile de ilgili son dakika açıklaması yaptı.

GİRİŞ 28.11.2022 21:06 GÜNCELLEME 28.11.2022 22:27
Bu Habere 395 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçti. Başkan Erdoğan çok sayıda kişinin merakla beklediği sözleşmeli personellerle ilgili kararı duyurdu.



SÖZLEŞMELİYE KADRO MÜJDESİ

Erdoğan açıklamasında, '3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Mahalli idareler dahil sözleşmeli personelin kadroya geçişlerinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacak. Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecek. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor." ifadelerrini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN ŞU İFADELERİ KULLANDI;

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada, toplantıda, hazırlıkları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen, "kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi" konusunu değerlendirdiklerini söyledi.

Bu çalışmayla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesini temel dayanak haline getirerek, mevzuat karmaşasını gidermek suretiyle "sözleşmeli personel statüsü"nü yeniden belirlediklerini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir. Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor.

Kadro kapsamı dışında kalanlar sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır. Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edecek, sonra kadroları kendiliğinden ilga olacaktır."

KURUMLAR ARASI NAKİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadroya geçen personelin, kurumlar arası nakil hakkına 4 yıllık sürecin ardından kavuşacağını bildirdi.

Mahalli idarelerdeki sözleşmelilerden kadroya geçenlerin, sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebileceğini kaydeden Erdoğan, "Böylece kamu çalışanlarının önemli bir sorununu daha çözerek sözleşmeli-kadrolu statüsünü daha adil ve sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konudaki hukuki düzenlemenin en kısa sürede Meclise sunularak hayata geçmesini sağlayacaklarını belirtti.

EYT AÇIKLAMASI

Başkan Erdoğan, EYT'liler ile ilgili çalışmaların devam ettiğini en kısa sürede açıklayacaklarını duyurdu.

Erdoğan açıklamasında, ''Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenler ve geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız. Diğer yandan kamu kurum ve kuruluşlarımıza yüksek lisans ve staj amacıyla yurt dışına personel göndermeleri amacıyla 352 kontenjan tahsis ettik. Kamu personelinin yurt dışı kariyer gelişimini desteklemek için açtığımız bu kadroların liyakat esasına göre kullanılmasını sağlayacağız. Adaylar bu kadrolar için başvurularını elektronik devlet sistemine entegre kariyer kapısı üzerinden yapabilecekler ve değerlendirme süreçlerini şeffaf bir şekilde takip edebilecekler. '' dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 395
  • Vatan Uğruna 1 yıl önce Şikayet Et
    Doguda gorev yapan sözleşmeli bir askerim ben sözlesmeli değil kadrolu muvazzaf petsonel olmak istiyorum biz burda canimizi seve seve feda ederkrn bizlere bir kadro sürprizi vermek bu kadar zor mu milyona yakin asker var ve sözlesmeliyiz bizlerin ve ailelerimizin de kullanacagi oy var biz de kadro istiyoruz Allah rizasi icin bedelini de canimizla kanimizla ödüyoruz
    Cevapla
  • Ordulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Vakıfbank taki çalışan kadrosuz arkadaşlarda kadro bekliyor
    Cevapla
  • Ümitsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadro müjdesi ya. Sözlesmelilerin 3 te ikisi zaten 3+1'e tabiydi. Verilen kadro yine 3+1. Zaten uygulamada olan bir şeyi yeniden müjde diye verdiler. Aylarca çalışıp toplantı üstüne toplantı yapıp sonra zaten uygulamada olan bir şeyi vermek çok ilginç değil mi?
    Cevapla
  • Fener 1 yıl önce Şikayet Et
    Stajcılar bi çıkın aradan. sizin mesele bir dahaki seçime inşallah
    Cevapla
  • KUL HAKKI 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm kurumlarda taşeron işciler kadroya alındı. Ancak belediyeler kapsam dışı bırakılıp bir şirketten alınıp belediye şirketlerine atıldı. Şimdi belediyeler taşeron firma gibi kendi şirketleri üzerinde hizmet alım sözleşmesi yapıp aynı taşeron sistemi devam etmekte. Bunun neresi kadro. Belediye işcileri açıkca kandırıldı. Biz diyer kurumlara verdiğiniz gibi gerçek 4d kadro istiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle