Tarih belli oldu! İstanbul'da TOKİ çekilişi

TOKİ İstanbul kura çekimi için beklenen tarih duyuruldu. TOKİ'nin resmi internet sitesinden yapılan duyuru sonrasında, İstanbul Tuzla Aydınlı Mah. Konaşlı Mevki için 508 adet konut kura çekilişi için tarih netleşti.

GİRİŞ 27.11.2022 18:24 GÜNCELLEME 27.11.2022 18:35
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

TOKİ sosyal konut kura çekimi heyecanı sürüyor. TOKİ Başkanlığı tarafından yayımlanan haftalık takvim sonrasında, 11 ilin kura çekimini kapsayan ikinci etap başlamıştı. 28 Kasım'da sona erecek olan ikinci etap kura çekilişi öncesinde, TOKİ'nin resmi sitesi üzerinden yapılan duyuru sonrasında, İstanbul Tuzla Aydınlı Mah. Konaşlı Mevki 508 Adet Konut Projesi'nde inşa ettirilen 508 adet konutun kura çekilişi için tarih belli oldu.

Üçüncü etap kuraları için yeni tarih, TOKİ resmi sitesi üzerinden duyuruldu. Sosyal konut kuralarında yeni çekiliş 30 Kasım'da başlıyor.

TOKİ resmi internet sitesinden yapılan duyuru sonrasında, İstanbul'da gerçekleştirilecek kura çekimi için tarih belli oldu. TOKİ'den yapılan açıklama şu şekilde:

"T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 50.000 Sosyal Konut Projesi kapsamında, İstanbul Tuzla Aydınlı Mah. Konaşlı Mevki 508 Adet Konut Projesi'nde inşa ettirilen; 2+1 nitelikli 218 adet ve 3+1 nitelikli 290 adet olmak üzere toplamda 508 adet konutun hak sahipleri arasından Konut Belirleme Kurası çekilecektir. 30 Kasım 2022 tarihi Çarşamba günü, Saat 11.00'de gerçekleştirilecektir."

Buna göre; İstanbul Tuzla'da yapılacak olan kura çekimi 30 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 11.00'de yapılacak.

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NE ZAMAN İADE EDİLECEK?

TOKİ başvuru ücreti, IBAN aracılığıyla ödenebilecek. Diğer taraftan ödemeler, ATM aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek.

Yatırılan 500 TL'lik ücret, kura sürecinin tamamlanması sonrasında eğer kişiye kura isabet etmemişse belirtilen IBAN adresine geri iade edilecek.

TOKİ KURALARI NASIL SORGULANIR?

TOKİ kura çekilişi canlı yayın ardından belli olan isim listesi TOKİ resmi sayfası üzerinden sorgulanabiliyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Anladığım kadarıyla daha önce çekilişte çıkan kişilere hangi dairenin verileceğinin belirlendiği bir kura.
    Cevapla
  • heval 1 yıl önce Şikayet Et
    Şehir içlerinden üniversiteler kırsal alanlara çıkmalı ve yurt hayatı ile bir bütün olmalı. eğitimde yurt hayatı ile olur trafik ve vatadaş rahat nefes alır
    Cevapla
  • hemen 1 yıl önce Şikayet Et
    oldu paşam
    Cevapla
  • Aladağ 1 yıl önce Şikayet Et
    İBB nin kura çekimini izleyin kura nasıl çekiliyormuş görün :)))
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Tuzla'da alan çok tüm mahalle aralarında bulunan üniversiteleri şehir dışına yurtlarla çıkartın kiraları düşürün
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    500 çok az istanbul depremi eski binalar yüksek kira ve sanayinin ağırlıkla burda olduğu hesabı ile vallahi devlet herkesi ev sahibi yapsın kaarda etsin ev sahibi yerine uzun yıllarda olsa devlete ödeme yaparım kendi evimiz olur çocuklarımıza kalır dışarda kalma korkusundan kurtuluruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle