Prof. Dr. Akşit: Uçak motorlarının üretilmesinde çok ciddi mesafe kat ettik

TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, "Uçak motorlarının üretilmesi ile ilgili yerli ve milli olma noktasında çok ciddi mesafe kat ettik" dedi.

Prof. Dr. Akşit: Uçak motorlarının üretilmesinde çok ciddi mesafe kat ettik
Prof. Dr. Akşit: Uçak motorlarının üretilmesinde çok ciddi mesafe kat ettik
GİRİŞ 27.11.2022 14:38 GÜNCELLEME 27.11.2022 16:24
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programda 12. sınıf öğrencileri yer aldı. Programda konuşan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. tarafından yapılan çalışmaların gurur verici olduğunu belirterek, "Havacılık sanayisine yüksek kaliteli ürünler ve hizmetler sunan kurumumuz, her gün bir adım daha ileri giderek hedeflerine ulaşmaktadır. Sayın Akşit’in daha önce ifade ettiği 'Dünyada uçak motorlarıyla uğraşan bütün firmalara mal ve hizmet sattığımız için, gökyüzündeki en az iki uçaktan biri bizim parçalarımızla uçuyor' sözlerini önemsiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizin dışa bağımlılığını azaltma yolunda atılan stratejik adımlar ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, inanıyorum ki dünyada söz sahibi olmaya devam edeceğiz" dedi.

"ÇOK CİDDİ MESAFE KAT ETTİK"

Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, havacılık sanayisine yüksek kaliteli ürünler ve hizmetler sunarak, uluslararası düzeyde üretici ve dünya çapında bir tasarım merkezi konumunda olan TEI'nin çalışmalarını anlattı. Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, Türkiye'nin bağımsızlığını ve güvenliğini güvence altında tutmak için askeri gücün en önemli unsuru olan hava sahasında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ile projeler konusunda da bilgiler paylaştı. Sinevizyon eşliğinde gençlerle önemli bilgiler anlatan Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, uçak motorlarının üretilmesi ile ilgili yerli ve milli olma noktasında çok ciddi mesafe kat ettiklerini ifade ederek, tasarımını ve üretimini gerçekleştirdikleri uçak motorlarını tanıttı. Milli ve yerli çalışmaların önemine değinen Akşit, TEI'nin ürettiği uçak motorları, jet motorları, insansız hava araçlarının motorları ve yaptıkları diğer çalışmaları gençler ile paylaştı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 20
  • Abdullah Top 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sizlerden başarılarınızın devamı inşallah
    Cevapla
  • RECEP KONAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun hocam sizlerin yönetiminde tüm mesai arkadaşlarınıza canı gönülden teşekkürler dualarımız sizlerle ülkemiz tam bağımsızlığa kadar devam hocam Selam saygılar
    Cevapla
  • Mustafa Koç 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH üstadımıza hayırlı ömür versin. Hertürlü kötülükten korusun Amin
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Demekki anne babalar evlatlarını milli ve manevi duygularla yetiştirdiğinde evlatlarımızın dini ve milli olacağının en büyük örneğinden birisidir Prof. Dr. Mahmut Akşit hocam. Aklınıza, fikrinize, ellerinize sağlık, teşekkür ederiz değerli hocam. Böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için teşekkür ederiz Prof. Dr. Cevat Akşit hocam.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Daim Eylesin İnşaallah Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle