Bakan Nebati açıkladı! 'Suç duyurusunda bulunduk'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, müfettişlerin incelemeleri sonucunda vergi kaçakçılığı nedeniyle 4,5 milyar lirayı aşan tutarda vergi iade talebini reddederek geri aldıklarını belirtti.

Bakan Nebati açıkladı! 'Suç duyurusunda bulunduk'
Bakan Nebati açıkladı! 'Suç duyurusunda bulunduk'
GİRİŞ 27.11.2022 10:59 GÜNCELLEME 27.11.2022 13:11
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından haksız vergi iadesi almaya çalışanlarla ilgili paylaşımda bulundu.

Bakanlığın vergi müfettişlerinin, terörün finansmanını önleme ve vergi kaçakçılığı yoluyla haksız vergi iadesi almaya çalışanlarla mücadelede yoğun çaba göstermeye devam ettiğini bildiren Nebati, "Bu doğrultuda Bakanlığımızca yapılan analizler sonucunda talep ettiği veya aldığı vergi iadeleri riskli olduğu değerlendirilen mükellefler hakkında vergi incelemeleri yürütüyoruz." ifadesini kullandı.

Nebati, yürüttükleri vergi incelemeleri ve denetimlerde, masumiyet karinesini gözeterek, 85 milyon vatandaşın emanetinin bilincinde olarak, Hazinenin vergi kaybına neden olacak tüm vergi kaçakçılığı girişimleriyle mücadele edeceklerini vurguladı.

Vergi müfettişlerince son yıllarda yapılan vergi incelemeleri sonucunda, vergi kaçakçılığı nedeniyle, 4,5 milyar lirayı aşan tutarda vergi iade talebini reddederek geri aldıklarını belirten Nebati, şunları kaydetti:

"İlgililer hakkında 12 milyar lirayı aşan tutarda vergi ve ceza önerdik. Yapılan incelemeler sonucunda vergi kaçakçılığı nedeniyle ilgili kişiler hakkında 2 bin 916 adet vergi suçu raporu düzenleyerek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Yaptığımız düzenlemeler ve teşviklerle yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı desteklemeye devam ederken, vergi kaçakçılığı yoluyla haksız vergi iadeleriyle kamuyu zarara uğratmaya çalışanlarla etkin mücadeleye yönelik vergi incelemeleri ve denetimlerine devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Özel giderleri şirket gideri olarak gösterip vergiden düşürenlerin cezalarının çok ağırlaştırılması gerekli
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç kalınmışdı çok şükür fark edildi
    Cevapla
  • zaza sait 1 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle en çok vergiyi mütahitler ve sanayiciler kaçırıyor bunlarn özerinde durulmalı birde emlakçılar hiç vergi vermiyorlar
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Doktor, avukat, kuyumcu, sarraf, çiftçi, hayvan alım satımı yapanlar, araç alım satımı yapanlar, tütün satıcıları, sosyal medya fenonenleri ve daha bir çok sektörden ne zaman vergi alacaksınız
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşaat yapan müteahhitlerdende yapılan KDV iadelerini geri alın. Sattıkları evleri (gelirlerini) gerçek fiyatının 1/10 una fatura kesiyorlar, ama giderleri tam gösterdikleri için muhasebelerinde hiç kar görünmüyor ve birde devletten trilyonlarca kdv iadesi alıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle