Türkiye'nin en büyük viyadüğü bugün açılıyor

Türkiye'nin en yüksek ayaklı, en uzun dengeli konsol köprüsü Eğiste Hadimi Viyadüğü bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla hizmete açılıyor.

Türkiye'nin en büyük viyadüğü bugün açılıyor
Türkiye'nin en büyük viyadüğü bugün açılıyor
GİRİŞ 26.11.2022 12:05 GÜNCELLEME 26.11.2022 12:50
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Konya'da yapımı tamamlanan ve Akdeniz ile İç Anadolu'yu kesintisiz birbirine bağlayacak olan Eğiste Hadimi Viyadüğü, bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla trafiğe açılıyor.

TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK VE EN UZUN DENGELİ KONSOL KÖPRÜSÜ

Toroslar üzerinde "dengeli konsol" yapım metoduna göre yükseklikleri 42-166 metre olan, 8 orta ve 2 kenar ayak üzerinde Karayolları Genel Müdürlüğünce projelendirilen Eğiste Hadimi Viyadüğü'nde çalışmalar tamamlandı.

Türkiye'nin en yüksek ve en uzun dengeli konsol köprüsü olacak viyadük, 12,5 metre platform genişliğe sahip 2 farklı köprü şeklinde projelendirildi.

TOROSLARA ADETA BİR MÜHÜR VURULDU

Gidiş-geliş güzergahında 4 şeritte trafiğe hizmet veren Türkiye'nin en yüksek ayaklı köprüsü ile Toroslara adeta bir mühür vuruldu.

Mevcut iki yönlü yolun standartlarının ve bu kapsamda trafik, yol ve sürüş güvenliğinin artırılması için yapılan Eğiste Hadimi Viyadüğü, mevcut yola göre yaklaşık 4 bin 400 metre kısalma sağlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter hesabı üzerinden "Eser ve hizmet şölenimiz devam ediyor. Sırada yeni mühendislik eserimiz; Eğiste Hadimi Viyadüğü'nü hizmete açıyoruz!" diyerek Konya Eğiste Hadimi Viyadüğü'ne ait bir video paylaştı.

KONYA-HADİM-TAŞKENT-ALANYA GÜZERGAHINDA ZAMANDAN TASARRUF SAĞLAYACAK

Viyadüğün trafiğe açılmasıyla Türkiye'nin kuzey-güney aksının önemli arterlerinden biri olan Konya-Hadim-Taşkent-Alanya güzergahında zamandan tasarruf sağlarken, seyahat konforu ve sürüş emniyetiyle yol standardı yükseltilecek, akaryakıttan tasarruf edilerek ülke ekonomisine önemli oranda katkı sağlanacak.

ULAŞIMI 20 DAKİKAYA İNDİRECEK

Viyadük Konya-Karaman ayrımı Belören Hadim Devlet Yolu üzerine yapıldı.

Eğiste Hadimi Viyadüğü üzerindeki 63,6 kilometrelik bölünmüş yolu tamamlandı.1400 metre uzunluğunda ve ayak yüksekliği 166 metre olan Konya Eğiste Hadimi Viyadüğü, eski güzergaha göre yolu 4,4 kilometre kısaltacak ve 20 dakika zaman tasarrufu sağlayacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    paralı hekimoğlu.Neden soruyorsun?Güzergahın mı yoksa?
    Cevapla
  • Anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    He, paralı. Takdir etmeyin, direkt sırf kendi cebinizi düşünün...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bedava
    Cevapla
  • taner hekimoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yolda gitmek , gelmek paralı mı öğrenemedik.
    Cevapla
  • Güvenlik? 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarz yapıların çevresi askeri alan vb olarak kamulaştırma yapılmalı nolur nolmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle