The Economist'ten skandal kapak! Türkiye'den İngiliz dergiye çok sert tepki geldi

Londra Merkezli The Economist, yine en mahir olduğu kara propaganda faaliyetine imza atarak Türkiye'yi hedef aldı. Avrupa kıtasını donmuş olarak betimleyen bir kapak görseli paylaşan İngiliz dergi Türkiye'yi de kıtaya ekledi.

The Economist'ten skandal kapak! Türkiye'den İngiliz dergiye çok sert tepki geldi
The Economist'ten skandal kapak! Türkiye'den İngiliz dergiye çok sert tepki geldi
GİRİŞ 25.11.2022 23:11 GÜNCELLEME 25.11.2022 23:32
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Dünya liderlerinin, çok uluslu şirket sahiplerinin, büyük yatırımcıların ve fon sahiplerinin takip ettiği İngiliz The Economist, geçtiğimiz gün büyük bir dezenformasyona imza attı. Analiz yazısında Türkiye'yi de Avrupa kıtasında gösteren dergi, "Donmuş" başlığını kullanarak, "Avrupa, kalıcı bir enerji ve jeopolitik krizle karşı karşıya. Bu onu zayıflatacak ve küresel konumunu tehdit edecek" sözlerini sarf etti.

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, Avrupa’da büyük sorun olan enerji krizinin sanki Türkiye’de de olduğunu gösteren The Economist’in kapağının açık bir dezenformasyon örneği olduğunu vurgulayarak açıklamalarda bulundu.

İşte Kardaş'ın The Economist'in algı operasyonuna yönelik Twitter paylaşımları:

TÜRKİYE'DE ENERJİ KRİZİ YOK

"Enerji krizinden Avrupa mağdur! Zamanında alınan önlemler ve çeşitlendirme politikaları sayesinde krizin olumsuz etkisi Türkiye için sorun olmaktan çıkıyor.

KAYNAKLARIMIZ ÇOK ÇEŞİTLİ

Türkiye, enerjide birçok alternatifle çalışıyor. Türkiye’ye Rusya’dan doğal gaz akışı devam ettiği gibi Azerbaycan ve İran’dan da akış sürüyor.

DOĞAL GAZ DEPOLAMA ORANLARIMIZ VE TESİSLERİMİZİN BÜYÜKLÜĞÜ

Doğal gaz depolama kapasitesini büyüten Türkiye, Silivri’de 4,6 milyar, Tuz Gölü'nde 1 milyar m3'lük kapasiteli depolama tesisleri, %100 doluluk oranına ulaştı.

Yüksek LNG giriş kapasitesi ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla enerjide önemli bir kaynak çeşitliliği de sağlandı.

İNGİLİZLER İŞLERİNE GELDİĞİ GİBİ GERÇEĞİ TAHRİF ETTİ

Türkiye’yi hep Avrupa’nın dışında ama krizlerde Avrupa’nın içinde gösteriyorsunuz"

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 88
  • Araphan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki dogalgaz ve elektrik faturası az olduğu için kıskanıyorlar her halde enflasyonu düşürdüğümüz için ayrıca
    Cevapla
  • Antepli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne önemi var bu haritanın güncel konusu geçer ama Türkiye'yi de Avrupa'nın parçası olarak göstermişler buna bakmak lazım yani aslında bir nevi karalama yapmadan daha çok bilinç altına hitap eden Türkiye reklamı olmuş bence bu
    Cevapla
  • meyyid 1 yıl önce Şikayet Et
    ah reis ah.vur masaya yumruğunu çıkar bizi sahte avrupa birliği sevdasından artık.tam bağımsız türkiye olalım rabbimin izniyle..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    iki yüzlü sinsi yalancı gazete
    Cevapla
  • Bandırmalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Gönüllerindekileri resmetmişler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle