Eskişehir’de suya büyük zam!

Eskişehir’de bugün toplanan Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) Genel Kurulu’nda, şebeke suyuna yüzde 70 zam oy çokluğu ile kabul edildi.

Eskişehir’de suya büyük zam!
Eskişehir’de suya büyük zam!
GİRİŞ 25.11.2022 20:49 GÜNCELLEME 25.11.2022 20:49
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Dün toplanan ESKİ Genel Kurulu’nda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantı bugüne ertelenmişti. Bugün tekrar toplanan kurulun en önemli gündem maddesi ise şebeke suyuna yapılacak zam oldu.



Kurulda oy çokluyla alınan karara göre metreküpü 5,29 TL olan su fiyatı 9,64 TL’ye yükseldi. Atık su bedeli ise 2,64 TL’den 3,86 TL’ye yükseldi. Böylelikle toplam su bedeli 7.93’den 13.50’ye yükselirken, şebeke suyuna yapılan zam yüzde 70 olarak açıkladı. Zamlı tarifenin ise 28 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacağı öğrenildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskişehir için her şey çok güzel oluyor.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok üzücü ağızlarını açtıklarında sosyal belediyecilikten bahsedenler belli oldu yakında seçim var görüşeceğiz Eskişehir'e bu su zammı yakışmadı birde %70 hocam hiç yakışmadı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Antalyada su faturası elektırık faturasını gectı tonu 20₺ ustu oldu konutta
    Cevapla
  • Sivrihisarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskişehir de Büyükerşen'e oy verenlerin beslenme alışkanlığını değiştrmesi gerekiyor. Bunların beyinler iflas etmiş. Yapılan zammı Reis Recep Tayyip Erdoğan'ın sebep olduğunu söylüyorlar. Tabii heykel yapa yapa kafalar cız etti. Unutmayalım biz nasılsak Allah c.c başımıza bize layık yönetici gönderir.Vesselam
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaklaşık dört ay önce %40 zam yapıldı. Arkasından böylesi büyük bir zammın nedeni nedir. ne değişti. Gerekçe ne, çalışan emekçi kesimin bu zamları karşılayacak gücü de kalmadı, tahammülü de. yeter artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle