Madenlerde iki bin kaçak işçi var

Genel Maden İşçileri Sendikası, kaçak ocaklarda iki bin kişinin çalıştığını, bunların arasında 15 yaşında çocukların olduğunu da açıkladı.

Madenlerde iki bin kaçak işçi var
Madenlerde iki bin kaçak işçi var
GİRİŞ 25.11.2022 07:25 GÜNCELLEME 25.11.2022 07:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Zonguldak’ta her gün kaçak ocaklarda insanların öldüğünü öne süren Mutlu “Zonguldak’ta 2 bin kaçak ocak çalışanı var. 15 yaşındaki çocuklarımızı mahalle aralarından madenci elbisesi ile kaçak ocaklara girerken bütün birimlerimiz görüyor. Zonguldak’taki kaçak ocaklarda ölen insanları koysak, onların sayısı emin olun bu 42 kişiden çok daha fazla” dedi. 

Mutlu “Kazanın temel unsuru olarak kamuoyunda açıklanan Bilirkişi İncelemesi Raporunda ‘Yetersiz ve etkisiz havalandırma sistemi, olayın meydana gelmesindeki en temel unsurdur’ denilmekte. Ayrıca, bilirkişi raporunda açıklanan Merkezi Gaz İzleme Sistemi verilerinde metan gazının müteakip defalar uzun süre boyunca potansiyel patlayıcı seviyelere ulaşmasına rağmen, ikaz ve alarm seviyelerinde maden ocağının kısmen dahi olsa boşaltılması yönünde tedbir alınmadığı belirtilmiştir. Bu durumun, izah edilebilecek bir yanı yoktur” açıklamasını yaptı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem biliyorsunuz çekin fotoğrafı nı videosunu yayınlayın
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Devleti dolandıran ağır suç işleyen uyuşturucu tecavüz hırsızlık kasten adam öldüren suçluları buralarda çalıştırılsın
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    e biliyon madem suç duyurusunda bulunsana nasıl sendikasın sen ne işe yarıyon
    Cevapla