Sahte internet sitelerine karşı Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan uyarı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), elektronik ortamda sunulan hizmetlerin yer aldığı İnteraktif Vergi Dairesinin logosu ve ekran görüntülerinin kullanılması suretiyle sahte internet siteleri oluşturulduğuna dikkat çekti.

Sahte internet sitelerine karşı Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan uyarı
Sahte internet sitelerine karşı Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan uyarı
GİRİŞ 24.11.2022 11:13 GÜNCELLEME 24.11.2022 11:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yapılacak ödemelerde Başkanlığın ve bankaların resmi internet sitelerinin kullanımına dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

GİB'in internet sitesinde yer alan duyuruda, Başkanlık tarafından elektronik ortamda sunulan hizmetlerin yer aldığı İnteraktif Vergi Dairesinin logosu ve ekran görüntüleri kullanılarak oluşturulan sahte internet sitelerinin bir örneği paylaşıldı.

Söz konusu sahte internet sitelerinde çekiliş düzenlendiğine işaret edilerek, mükelleflerin şahsi bilgilerinin usulsüz bir şekilde ele geçirilmeye çalışıldığı vurgulandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden yapılacak ödemelerde tarayıcıya "www.gib.gov.tr", anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılacak ödemelerde ise tarayıcıya ilgili bankanın internet sitesi adresinin yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Konuyla ilgili hak kayıplarının önlenmesi için mağduriyet ve şikayetlerin şahsi olarak adli makamlara iletilmesi gerektiğinin altı çizildi.

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 2
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin sitenizin sahtesini yapmışlar. Biz zahmet adımızı kullanarak dolandırıcılık yapıyorlar diye siz kapattırın. Biz mi uğraşacağız tek tek. Sosyal medya yasası deyip, yorumun, haberin peşine düşeceğinize, sahtekar sitelerin peşine düşün. Dikkat et deyip halka atmakla nereye kadar? Tam bir iki kişi dolandırılır da kendileri haklarını takip etsin denir, genel bir hal alıyorsa siz kurum olarak neden peşine düşmüyorsunuz. Herkesin avukatı mı var?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    diğer siteler ne olacak? Adam site kurmuş, gerçek bir siteyi kopyalamis ürün satıyor hizmet pazarlıyor. ödemeyi yapıyorsun ama hizmet dunulmuyor. şikayet ediyorsun birsey olmuyor. sayfa sahte belli. kapatmak cokmu zor.. en azindan erişimi engelleyin.
    Cevapla