Erdoğan sinyali vermişti! Zincirlere kapatma cezası gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın Katar ziyareti dönüşü zincir marketlere yönelik yaptığı, 'Para cezası bunları ıslah etmiyor' açıklaması sonrası gözler yapılacak yeni çalışmaya çevrildi. Zincir marketlera kapatma cezaları gündemde.

Erdoğan sinyali vermişti! Zincirlere kapatma cezası gündemde
Erdoğan sinyali vermişti! Zincirlere kapatma cezası gündemde
GİRİŞ 24.11.2022 09:28 GÜNCELLEME 24.11.2022 12:13
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken marketlerdeki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili, “Soruşturmalar neticesinde gerekli adımları attık, atarız. Hazine Maliye ve Ticaret Bakanlıklarımız hassasiyetle takip ediyor. Bu noktada kontroller çok daha farklı uygulamalarla devam edecek. Çünkü para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk kabine toplantımızda inşallah masaya yatırırız ve oradan da bunların üzerine ayrıca gideriz. Değişik öneriler var. Bütün mesele yaptırımın çok daha ağır olması. Bu bunlara ürkütücü gelebilir. Bunu halletmek lazım” değerlendirmesini yapmıştı.

Erdoğan’ın ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında, “Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ ile irtibatlarının araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir. Mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa, iki yakasından tutmak devletin asli vazifesidir” demişti.

KABİNEDE ELE ALINACAK

Erdoğan ve Bahçeli’nin marketlerdeki fahiş fiyatlara yönelik arka arkaya yaptığı açıklamaların ardından gözler yapılacak yeni çalışmaya çevrildi. Hazırlıkları Ticaret Bakanlığı’nda süren çalışmanın detayları haftaya pazartesi günü yapılacak kabine toplantısında ele alınacak.

2.8 MİLYAR TL CEZA

AK Parti kurmaylarından edinilen bilgiye göre, bugüne kadar marketlere yönelik 200 bin denetim gerçekleştirildiği ve uygunsuzluk tespit edilen altı zincir markete 2.8 milyar TL para cezası verildiği ifade ediliyor. Ancak denetimlerin fahiş fiyatlarda herhangi bir düşüşe sebep olmadığı, bazı alternatif çözüm önerilerinin masada olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda zincir marketlerin açılış kriterlerinin yeniden düzenlenmesi, sayılarının azaltılması, kapatma cezaları gündemde. Temel tüketim ürünlerinin ekonomik fiyatlarla tüketiciyle buluşacağı Koop-bakkal projesinin de bu kapsamdaki çalışmanın bir ayağı olabileceği ifade ediliyor.

KAYNAK: MİLLİYET
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Ktrg 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim halkımız gerçekten çok içten ve kalbi temiz fakat ekonominin temellerini maalesef ne anlıyor ne de biliyor. Bu ülke her yıl 100 milyar dolarlık enerji (petrol gaz) ithalatı yapıyor. Pandemi ve savaştan sonra enerji fiyatları daha da arttığı için bu fatura katlandı. Hayat pahaliliginin sebebi en öz şekilde budur. Zincir market 5 sene öncede %3-5 karını koyup satıyordu şimdi de öyle yapıyor. Enerji fiyatları artarsa herşeyin maliyeti dolayısıyla fiyatı artar. Bu ülke kendi petrolünü gazını enerjsini kendisi üretip daha ucuza getirerene kadar enflasyon olayı bitmez. Ekonominin temeli budur.
    Cevapla
  • Ahmedo 1 yıl önce Şikayet Et
    Piyasada nakit para ve işsizliğin nedeni zincir marketlerdir
    Cevapla
  • Yolcu. 1 yıl önce Şikayet Et
    Zincir marketlerde kaç kişi çalışıyor.?
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm temel gıda maddeleri fiyatlarını devlet belirlesin heryerde aynı fiyat olsun
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın
    Cevapla
  • Lisans sistemi 1 yıl önce Şikayet Et
    Lisans sistemi ile çözülür alın bir milyon TL teminat her şube için istediğiniz gibi olurlar, bir de anlık kâr için anlık vergi gerekir,bunun içinde vergi kanunları düzenlenmesi gerekli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle