Benzine zam motorine indirim!

Benzine dün gelen indirimin ardından akaryakıt fiyatlarında bugün de değişim yaşandı. Bu gece yarısından itibaren benzine 55 kuruş zam, motorine ise 95 kuruş indirim geldi.

GİRİŞ 24.11.2022 02:34 GÜNCELLEME 24.11.2022 13:05
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Dün benzine gelen 1 lira 16 kuruşluk indirimin ardından bugün bir kez daha fiyatlar değişti.

BİR İYİ BİR KÖTÜ HABER

Bu gece yarısından itibaren benzine 55 kuruş zam, motorine ise 95 kuruş indirim geldi. Fiyat değişikliğinin ardından benzinin litresi 21 lira seviyesine yaklaşırken, motorinin litresi ise bazı şehirlerde 23 lira seviyelerine geriledi.

LİTRE FİYATLARI KAÇ LİRA OLDU?

Zammın ardından benzinin litresi İstanbul'da 20 lira 62 kuruşa, Ankara'da 20 lira 79 kuruşa, İzmir'de 20 lira 80 kuruşa yükseldi. İndirimin ardından motorinin litresi İstanbul'da 23 lira 89 kuruşa, Ankara'da 24 lira 3 kuruşa, İzmir'de ise 24 lira 6 kuruşa çıktı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 20
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İndirim devam eder, çıktığı gibi iner görürsünüz bak faiz nasıl indi.
    Cevapla
  • HALKIN SESİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Brent petrolün varili (160LT) 120 DOLARKEN BENZİN FİYATLARI 20TL İDİ ŞUAN BRENT PETROLÜN VARİL FİYATI 80 DOLAR GENE BENZİNİN LİTRESİ 20TL AKARYAKIT VE KONUT KİRALARININ FAİŞ OLMASI ASGERİ ÜCRETİN DÜŞÜK OLMASI İKTİDARIN OYLARINA BÜYÜK ORANDA DÜŞÜRÜCEKTİR KÜRESELCİLER ERDOĞANI DÜŞÜRMEK İÇİN EKONOMİYİ HEDEF ALDILAR BU TUZAĞA DÜŞMEMELİDİR HÜKÜMET
    Cevapla
  • Alıcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes el ele vermiş Reisın gitmesi İcin cabalıyor. Tpodk brent dusmus benzine zam YAPIYOR. Dolar sabit Market iler hergun zam YAPIYOR. Sebze ve meyve fiyatları cok yuksek. Butun bu olanları maalesef hukumet izliyor cozum uretmesı lazım acılen
    Cevapla
  • Atabey 1 yıl önce Şikayet Et
    Pardon kardeşim yanlışlık oldu kusura bakma.. Yanlışlıkla şikayet butonuna bastım
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Varil fiyatı düştü indirim olacağına zam yaptılar
    Cevapla
  • Seyyah 1 yıl önce Şikayet Et
    Olur ne 21 i dalga mı geçiyorsun motorinn 15 liranın altına inmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle