Ticaret Bakanı Muş'tan ''zincir market'' açıklaması

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, zincir marketlere ilişkin iddialar konusunda, 'Piyasa koşulları içinde, serbest piyasa ilkelerine aykırı davrandıkları yerde, mevzuatın el verdiği ölçüde idari ve cezai yaptırımları uyguluyoruz.' dedi.

Ticaret Bakanı Muş'tan ''zincir market'' açıklaması
Ticaret Bakanı Muş'tan ''zincir market'' açıklaması
GİRİŞ 23.11.2022 14:17 GÜNCELLEME 23.11.2022 14:18
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Muş, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Sürekli zam yapan zincir marketlerin, FETÖ ile irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması" şeklindeki sözleri hatırlatılarak, "Bu konuda herhangi bir inceleme yürütüyor musunuz?" sorusu üzerine Muş, konuyu rekabet hukuku açısından denetlediklerini, Rekabet Kurulunun, 6 zincir markete yaklaşık 2,7 milyar lira para cezası verdiğini kaydetti.

Bu dönem içinde yürüttükleri denetimlerin de bulunduğunu belirten Muş, "Piyasa koşulları içinde, serbest piyasa ilkelerine aykırı davrandıkları yerde, mevzuatın el verdiği ölçüde idari ve cezai yaptırımları uyguluyoruz. Ticaret Bakanlığı olarak şu an yaptığımız uygulamalar bunlar." diye konuştu.

Öte yandan Ticaret Bakanı Mehmet Muş sosyal medya hesabından ihracat rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bakan Muş konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız az önce TBMM’de kamuoyuyla paylaştı. Dün itibariyle 2021 yılı toplam ihracat rakamımız olan 225,2 Milyar Dolar’ı geçmiş bulunmaktayız. Ülkemiz için hayırlı olsun."

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    zincir marketler devletten, milletten büyük mü. Her sokakta var. pahalılik ve enflasyonun sebebi bunlar. Devlet bunların sayısını nüfusa göre sinirlasin. olmazsa halk bilinçli davranıp, toplu hareket ederek bunları dize getirir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hergun keyfi zam yapıyorlar. rafları boşaltıp stok yapıyorlar. sonra çok yüksek zam sonra da biraz indirim. cezalar zincir marketin her bir mağazası için ayrı ayrı kesilmeli. onbin ceza kes. onbin mağaza var. mağaza başına bir "1"TL ye gelir. komik.
    Cevapla
  • Ziya Can 1 yıl önce Şikayet Et
    esnafı bitiren,halkı soyan gözü doymaz bu canavarları siz büyüttünüz ,öyle tek para cezasıyla olmaz,şube ile çarpıp ceza kesin,ikincisinde tümüne kapatma,akabinde hapis cezası verin. sayın bakan,gelin bir iki saatinizi bize ayırın tedbili kıyafet yapın sizi gezdirelim, fiyatlar ne alemde ,rekabet varmı yokmu,tarım kredide fiyatlar nasıl,biz nasıl geçiniyoruz.korkmayın sizi kimse yemez,hâli hazırı gyaşayıp görünkü çözüm üretesiniz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    1 hafta kapama cezası ver neden ceza keseyim diye ugraşıyorsunuz
    Cevapla
  • Şarkın Aslanı 1 yıl önce Şikayet Et
    Zincir marketlere toptan ceza keseceğinize her mağazaya ayrı ayrı ceza kesseniz ya! Her mağaza ayrı ayrı suç işliyor. Toptan ceza ödüldür zaten değişen birşey de yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle