Renault Türkiye'den ÖTV açıklaması: Pek hoş olmadı

Otomobilde matrah düzenlemesi için tarih verilmesi, otomobil sektöründeki satışları durdurdu. Renault Türkiye, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Renault Türkiye'den ÖTV açıklaması: Pek hoş olmadı
Renault Türkiye'den ÖTV açıklaması: Pek hoş olmadı
GİRİŞ 23.11.2022 10:18 GÜNCELLEME 23.11.2022 10:19
Bu Habere 200 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, otomobillerin ÖTV matrahının güncelleneceğini söylemişti.

Bu sayede alt matraha düşen otomobillerde, yüzde 10-20 oranında ÖTV indirimi yapılmış olacak. 1 Aralık'ta devreye girecek matrah düzenlemesi, şimdiden pazarı karıştırdı.

ÖTV matrah değişikliği açıklamasından sonra, sıfır otomobil alacaklar siparişleri iptal etmeye başladı. Vatandaşlar, otomobilleri daha ucuza alabilmek için 1 Aralık'ta yürürlüğe girecek ÖTV değişikliğini bekliyor.

'TARİH' ELEŞTİRİSİ

Renault Türkiye CEO'su Hakan Doğu, Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada, düzenlemenin doğru olduğunu, ancak tarih verilmesi neticesinde işlerin durma noktasına geldiğini, bunun da pek hoş olmadığını söyledi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 200
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Hoş olmamış İŞ.. Halka zamı geçirirken iyi... Size girdimi kötü... Acil yasa lazım bu avantacı iş adamlarına...
    Cevapla
  • Oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    İndirim olsa ne olacak bayiler araba satmıyor 100 tane bayi aradım araba yok diyor olan arabaları yok diyorlar yılbaşında daha yükseğe satmak için
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    2 aydır broadway tipi araba arıyorum maşallah fiyatlar o kadar olmuşki onu bile alamıyorum herşeyi şişirdiniz 10 bin liralık arabalar 100 bin oldu millet çürüğüne de aynı parayı istiyor iyisine de şaştım ben bu işe
    Cevapla
  • Oguzhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yatacak yeriniz yok!! Vebalini zebaniler affetmesin
    Cevapla
  • Bünyaminin 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok hoş oldu bir defada milletin yanında olun olmassınız tabi siz çebinizi doldurmanın peşindesiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle