Bozkurt’ta selzedeler evlerine kavuşuyor

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki sel felaketinin ardından geçen 15 ayda 679 konut bitme aşamasına geldi.

Bozkurt’ta selzedeler evlerine kavuşuyor
Bozkurt’ta selzedeler evlerine kavuşuyor
GİRİŞ 22.11.2022 18:35 GÜNCELLEME 22.11.2022 18:35

Batı Karadeniz'de 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 65 kişi yaşamını yitirmiş, 7 kişi kaybolmuş, onlarca bina da zarar görmüştü.

Selin ardından geçen 15 ayda adeta şantiyeye dönen ilçede, çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sele sebep olan Ezine Çayı'nın genişliği, yürütülen çalışmalar ile yaklaşık 70 metre genişliğine çıkartıldı. Ezine Çayı üzerinde inşa edilen köprüler de vatandaşın hizmetine açıldı.



İlçenin farklı noktalarında inşa edilen 679 konut bitme aşamasına gelirken, yeni dükkânlar hak sahiplerine teslim edildi. Çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını kaydeden Kaymakam Murat Atıcı, "Üstyapı çalışmalarının da kısa sürede tamamlanmasıyla Karadeniz'in en güzel ilçesi inşa edilmiş olacak" dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.