Bakanlıktan öğretmenlere müjde: Tren bileti ve kargo ücretlerinde indirim

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Öğretmenler Günü'nü kapsayan 24-30 Kasım haftasında öğretmenlere tren bileti alımlarında tam bilet fiyatı üzerinden yüzde 50, 24 Kasım tarihli PTT gönderilerinde de yüzde 25 indirim uygulayacak.

GİRİŞ 22.11.2022 15:12 GÜNCELLEME 22.11.2022 16:17
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Bakanlık, bilginin gelecek nesle aktarılmasında önemli rol üstlenen öğretmenlere "Öğretmenler Günü" için bir hediye hazırladı.

Bu kapsamda, yıl boyunca TCDD Taşımacılık AŞ tarafından öğretmenlere tüm tren seyahatlerinde yüzde 15 oranında yapılan indirim, 24-30 Kasım tarihlerinde standart tam bilet ücreti üzerinden yüzde 50 olarak uygulanacak.

İndirim uygulamasından, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı veya Bakanlık tarafından onaylanmış her derece ve türdeki resmi ve özel okullarda halen çalışan müdür ve müdür yardımcıları dahil tüm öğretmenler, yükseköğretim kuruluşlarında (üniversite, fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar, meslek yüksekokulu, uygulama ve araştırma merkezlerinde) çalışan tüm öğretim elemanları ve Türk uyruklu olup yabancı ülkelerde çalışan öğretmenler faydalanabilecek.

5 YILDA 20,6 BİN ÖĞRETMEN İNDİRİMDEN YARARLANDI

Bakanlık tarafından öğretmenler günü dolayısıyla uygulanan yüzde 50 bilet fiyatı indiriminden 2017'de 4 bin 352, 2018'de 4 bin 567, 2019'da 6 bin 206, 2020'de 1473 ve 2021 yılında 4 bin 4 olmak üzere 20 bin 602 öğretmen faydalandı.

KARGO GÖNDERİLERİNDE YÜZDE 25

Ayrıca, öğretmenlerin PTT vasıtasıyla yapacağı yurt içi varışlı APS Kurye ve posta kargo gönderilerinde de yüzde 25 indirim uygulanacak.

İndirim uygulamasından öğretmen kimlik kartlarının ibraz edilmesi durumunda faydalanılabilecek.

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 59
  • musti 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle bu toplum eğitilemiyor, eğitime kapalı toplum. Yorumlardan belli.
    Cevapla
  • musti 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakın, öğretmen düşmanı toplum.
    Cevapla
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece bu ülkede öğretmenler günü mü var işçinin polisin sağlıkçının günü yokmu anneler günü babalar günü çocuklar günü yokmu niye ayrımcılık yapılıyor ya hic yapma yada herkesin özel gününde herkese yap ilk önce adalet
    Cevapla
  • Evim 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıkçılar olarak bizde indirim istiyoruz, gariban asgari ücretlilerde unutulmasın lütfen onların öğretmenlerden ve bizden daha fazla ihtiyacı var çünkü.
    Cevapla
  • ateşin kendisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence öğretmenlerin durumu gayet iyi. birazda belediyelerde 3 kuruşa çalışan taşeron işçilerin hakkını konuşun. kadro gelecekmi. özlük hakları düzelecekmi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle