1 ağaçtan 190 bin TL kazandırıyor! Üreticinin yeni gözdesi oldu

Antalya’nın Alanya ilçesinde çiftçilerin yeni gelir kaynağı mango oldu. Son yıllarda üretim alanı artan mangonun bir ağacından 190 bin TL kazanılabiliyor.

1 ağaçtan 190 bin TL kazandırıyor! Üreticinin yeni gözdesi oldu
1 ağaçtan 190 bin TL kazandırıyor! Üreticinin yeni gözdesi oldu
GİRİŞ 22.11.2022 13:09 GÜNCELLEME 22.11.2022 13:35
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin tropikal meyve üretim üssü haline gelen Alanya’da muz ve avokadonun yanı sıra mango üretiminde de ön plana çıkmaya başladı.

İlçede 38 çeşit tropikal meyve üretimi yapılırken, çiftçiler son yıllarda mango üretimine yoğunlaşmış durumda. Yüksek gelir getirisi olan mangonun üretim alanı her yıl artıyor. Alanya’nın tropikal meyve üretimi anlamında iklim şartları ve toprak yapısı olarak uygun olduğunu belirten İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, son yıllarda mango üretiminin de ön plana çıktığını söyledi. İlk olarak 2014 yılında mango üretimi için çalışmalara başladıklarını söyleyen Rüzgar, ilçede 74 dekar alanda üretim yapıldığını, yıllık 65 bin ton ürün çıktığını vurguladı. Üretimin yıldan yıla arttığını belirten Mehmet Rüzgar, “2012 yılında avokado üretimimiz 250 dekarken şu anda 15 bin 500 dekar alana çıkmış durumda. Üreticilerimiz yoğun talepte bulunuyor” dedi.

1 AĞAÇ 190 BİN TL PARA KAZANDIRABİLİYOR

Mangonun pazarlanmasında sorun olmadığını vurgulayan Rüzgar, genel olarak iç piyasada tüketildiğini az miktarda Rusya ve İran’a ihracat gerçekleştiğini söyledi. Mangonun piyasada değerli olduğunu belirten İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rüzgar, “Ürünün piyasada değer kazanması da önemli. Mango tane olarak da satılmakta ve ciddi bir gelir kaynağı. Ağaçlar 3-4 yıl sonra tam verim vermeye başlıyor. Hatta fidanı diktiğiniz yıl bile ürün alabiliyorsunuz. Bir ağaçtan 190 bin TL para kazanabiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Ferit Arioglan 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğrudur tanesini 100 -120 satarsan olur .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş boş konuşma Antalya türkiyenin sebze ve meyvede 1 numarasıdır ve yediğin sebzeler meyveler oradan gelmekte Antalya türkiyenin turizmde bacasız fabrikasıdır
    Cevapla
  • Delii 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okutmak için fena sallamışınız, 4 tane 0 fazla gelmiş 190 bin liraya
    Cevapla
  • Mp55 1 yıl önce Şikayet Et
    En az senin kadar sallamislar hakikaten, 4sifir çıkarınca 19 TL kalır,değil herhangi bir ağaç,biber fidesi bile 19 TL kazandırır.
    Cevapla
  • Kalimero 1 yıl önce Şikayet Et
    Antalya hiçbir zaman türkiyeye çalışmaz , sahiller rus çıplaklarına, oteller turistlere denizlerdeki balıklar oteldeki aristokratlara köylüsü zenginlere çalışır antalya türkiye faydası olmayan biyer oldu bi dışarı satılamayan muz patlıcan gelir oda 3.derece , avakoda da irana yaw gidin bari karı yok ülkeye
    Cevapla
  • Turgut antalya 1 yıl önce Şikayet Et
    Yediğin sebzeler turkiyeye italmi geliyor cahil insan
    Cevapla
  • Tornaci 1 yıl önce Şikayet Et
    Merak ettim de manavdan aldigin sebzeler nerden geliyor.turizimde yazin antalyaya gunde kac ucak iniyor.bu kadar adam hic mi para harcamiyor.ulkemiz burdan hic mi doviz kazanmiyor.bu bolge koca ulkeyi doyuruyor ama anlasilan sana yaranamamis.el insaf
    Cevapla
  • topdeler 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen yat. Devlet yapar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle