Tüpraş depolama tesisi kurma taahhüdü ile EPDK'ya başvurdu

Tüpraş depolama tesisi kurma taahhüdü ile bin megavat büyüklükte ilave santral kurulumu için EPDK'ya başvurdu.

Tüpraş depolama tesisi kurma taahhüdü ile EPDK'ya başvurdu
Tüpraş depolama tesisi kurma taahhüdü ile EPDK'ya başvurdu
GİRİŞ 22.11.2022 12:05 GÜNCELLEME 22.11.2022 12:05

Tüpraş'ın bağlı ortaklığı Entek Elektrik Üretimi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) depolama tesisi kurma taahhüdü ile toplamda 15 proje ile yaklaşık bin megavat (MW) büyüklükte ilave güneş ve rüzgar enerjisi tesisi kurulumu için ön lisans başvurusu yaptı.

Tüpraş'tan KAP'a yapılan açıklamada, 442 MW kapasiteye sahip Entek Elektrik Üretimi'nin EPDK'ya, depolama tesisi kurmak taahhüdü ile mevcut kapasitesine ilave 150 MW GES ve 854.5 MW RES olmak üzere toplamda 15 proje ile 1.004,5 MW ilave kapasite için ön lisans başvurusu yaptığı belirtildi.

Açıklamada, ön lisans alınması halinde uygulamaya alınacak projelerin yatırım süreci, maliyet ve finansman esaslarının netleştiğinde paylaşılacağı belirtildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.