Fas'tan Türkiye açıklaması: Büyük bir dönüşüme tanık oluyoruz

Fas Sanayi ve Ticaret Bakanı Riyad Mezzur, ülkesinin Türkiye'yle ticari ilişkilerinde "büyük bir dönüşüm" yaşadığını belirtti.

Fas'tan Türkiye açıklaması: Büyük bir dönüşüme tanık oluyoruz
Fas'tan Türkiye açıklaması: Büyük bir dönüşüme tanık oluyoruz
GİRİŞ 22.11.2022 00:45 GÜNCELLEME 22.11.2022 00:46
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Bakan Mezzur, başkent Rabat'ta parlamentonun ikinci kanadı Danışmanlar Meclisi'nde bütçe taslağının tartışıldığı oturumda bir konuşma yaptı.

Mezzur, Türkiye ile ticari ilişkiler konusunda kapsamlı görüşmenin yapıldığını; pek çok olumlu sonuca ulaşıldığını söyledi.



'BÜYÜK BİR DÖNÜŞE ŞAHİT OLUYORUZ'

"Bugün Türkiye ile ticari ilişkilerde büyük bir dönüşüme şahit oluyoruz." diyen Mezzur, iki ülke arasındaki ticaret açığının hala büyük olduğunu ancak Fas'ın Türkiye'den büyük ölçüde yatırımcı çektiğini kaydetti.

Faslı Bakan, Türklerin ülkesinde sanayi sektörüne müstakil ya da Faslı yatırımcılarla ortaklaşa güçlü yatırımlar yaptığını belirtti.

Mezzur, Türklerin ayrıca Fas'ta tekstil, sanayi, gıda sanayi, otomotiv gibi pek çok sektörde yatırım yaptığını ifade etti.

KAYNAK: AA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Fas ta, Türkleri çok seviyorlar. Her gittigimiz yerde, Türk üz diye, ayricalikli davranildik. Her yer de Turk markasi dolu.
    Cevapla
  • Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Fas, Türk firmasi dolu arkadaslar, her iyi avm de , cadde de Türk firmasi görürsünüz. Sadece bir tekstil firmasinin, 50 magazasi var diyim oradan anlayin.
    Cevapla
  • Fahri Özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bunca yılı heba etmeden aklınız başınıza gelseydi de kendinizi sömürtmeseydiniz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fas lı kardeşlerimizi seviyoruz, ANCAK Fas Yönetimi ve Fas Kralı GÜVENİLMEZ idare gösteriyor. İnşallah GEÇ OLMADAN Türkiye nin TEK GÜVENİLİR olduğunu anlarlar..
    Cevapla
  • Kroo 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiyi şeridini komple bize vermedikçe önemli iş birliği yapmamalı basit kısa vadeli işler yapılabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle