IMF'den Fransa'ya 'bütçeni ayarla' çağrısı geldi

Uluslararası Para Fonu (IMF), Fransa'dan mali politikalarını bütçe açığını düşürecek şekilde ayarlamasını istedi.

IMF'den Fransa'ya 'bütçeni ayarla' çağrısı geldi
IMF'den Fransa'ya 'bütçeni ayarla' çağrısı geldi
GİRİŞ 21.11.2022 17:58 GÜNCELLEME 21.11.2022 18:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fransa, jeopolitik risklerin körüklediği enflasyonla mücadele ederken işsizliği tırmandırmamak için kaynak ayırdı. Fransa, bir yıldır GSYH'nin yüzde 2'sinden fazla harcama yaptı.

Fransa'da, hükümetin "neye mal olursa olsun" diyerek işletmelerin kapanmasını önlemeye yönelik verdiği destek, bütçede taşınması zor bir yük oluşturdu.

IMF, Fransa'ya çağrı yaptı

Uluslararası Para Fonu (IMF), Fransa'ya kamu borcunun artmaması için gelecek yıldan itibaren mali politikalarını bütçe açığını düşürecek şekilde ayarlaması çağrısında bulundu.

Rapor yayınlandı

Fransa'nın mali durumuna ilişkin yayınlanan raporda, ülkenin 2023'ün başından itibaren mali durumunu gözden geçirmesi ve ekonomisini konsolide etmesi istenildi.

"Yaşanan 2 kriz ve etkisi azalmış salgına yönelik destekler Fransa'nın 2023 kamu bütçesini konsolide etmesini gerektiriyor." denilen raporda, Paris'in bunun yerine bütçe açığını düşürmeyi 2024'e ertelediğine işaret edildi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • İslam Sancağı 1 yıl önce Şikayet Et
    Afrika'dan her sene dolaylı yoldan 500 milyar dolar sömürge parası almasalar ne olacak birde..
    Cevapla
  • Emre özel 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransadan çıkan para giren paradan daha fazla ne sömürgesi? Şuan fransa sömürülüyo
    Cevapla