AK Parti MKYK üyesi ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Resul Kurt Haber7'nin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretle ilgili de açıklamalarda bulunan Kurt, "Asgari ücret belirlenirken, enflasyona ve ücretlerin genel düzeyine bakılır. Bu anlamda enflasyonla ilgili olarak 2022 yılında hem Ocak hem de Temmuz ayında asgari ücrete artış yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın emekçilere verdiği çok büyük bir önem var, asgari ücretlilerin enflasyona ezdirilmemesi talimatı var. Ücretler yönünden baktığımız zaman asgari ücret enflasyondan aşağı olmamak üzere mutlaka iyi bir seviyede artırılacak. Bir rakam söylemek doğur olmaz ama enflasyonun üzerinde olacak diyebiliriz. Çalışanların alın gücünün artması için çok önemli düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Aralık ayında asgari ücret açıklandığında hep beraber göreceğiz ki emekçilerin alın teri korunuyor." dedi.

 

Yorumlar 45 Yorum Var
  • Ercan 25.11.2022 21:53
    Marketler in tepesine binsinler büyük cezalarla gerekirse hapis o zaman 10 bin olsun demeyiz
  • Fehmi 20 25.11.2022 13:57
    Asgari ücrete önce en az yüzde elli zam daha sonra dolara endekslenmeli yükselirse otomatik yükselir piyasa böyle dengede durur yaptırımları da katılaştrırsan enflasyon çakılır yerinde durur
  • emre1907 25.11.2022 10:17
    Askeri ucretlerin artirilmasi cozum olmuyor, marketler firsatcilar hemen malzemelere zam yapmaya basladi bile,artislar , doyma bilmeyen marketlere,bankalara yariyor.
  • Sedat Egemen 22.11.2022 09:00
    örneğin yasada şunu belirtmek lazim; Bir işci işe başladığı ilk yil asgari alabilir ama ikinci yil asgarinin üzerine %35 zam alması mecburi olması yasalaştırmak gerekir. 10 yıllık çalışan yeni gelenle eşit maaş alıyor, patrondan zam istiyorsunuz eee zam yaptıkya devletin zammı, ne yapalım şimdi 10 yıllık emeğimiz var işten çıksan yaş ilerlemiş, emek çöp olacak. Buna bir çare bulunmaz ise asgari 20 binde olsa boş sadece paranın değeri kaybolur. Asgariye zam geliyor daha elimize geçmeden herşeye zam geliyor, mecbur gelcek üreticide işci çalıştırıyor... Çözüm!.. Asgari değil arkadaşlar, çözüm asgari ile çalışmamakta vesselam.
  • Misafir 21.11.2022 22:43
    Asgari nin A sı ağızdan çıkar çıkmaz % 30 zammı yapıştırdılar. Özellikle süt ve süt ürünleri. Mesele sadece maliyet değil. Belki %30 maliyet, %30 hükümeti halkın gözünden düşürmek, %30 sidik yarışı %10 diğer nedenlerden dolayı ha bire zamlıyorlar. Hükümet buna dur demeden Asgari ücreti 10.000 de yapsa bunlar %200 zam yapar, gene asgari ücretin içine ederler. Tüm ürünlerde (gıda ürünleri, giyim, mobilya, beyaz eşya, yakıt, döviz, araba, v.s. aklınıza ne gelirse) fiyatlar 1 yıl boyunca sabitlenmeli. Önce fiyatlar sabitlenmeli sonra asgari ücret artırılmalı.
Daha fazla yorum görüntüle