Müjde gibi gelişme! Kızılelma'dan sonra Türkiye'den ikinci insansız savaş uçağı

Baykar’ın kendi öz kaynaklarıyla milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma'da geri sayıma geçilirken, heyecanlandıran bir gelişme daha yaşandı.

GİRİŞ 21.11.2022 00:23 GÜNCELLEME 21.11.2022 00:23
Bu Habere 288 Yorum Yapılmış

Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Türkiye ikinci insansız savaş uçağı için harekete geçti.
 

Selçuk Bayraktar'dan Kızılelma paylaşımı: O sınırı aştıkSelçuk Bayraktar'dan Kızılelma paylaşımı: O sınırı aştık

KIZILELMA'DA ÖNEMLİ BİR AŞAMA DAHA KATEDİLDİ

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olarak görev yapacak olan Bayraktar Kızılelma’nın geliştirilme sürecinde önemli bir aşama daha katedildi.



2023 yılında ilk uçuşunu gerçekleştirmesi beklenen Bayraktar Kızılelma'nın ilk Otomatik Taksi ve Koşu Testi başarıyla tamamlandı.

TİSU HEYECANI

Dünyada alanında en iyisi olarak gösterilen Bayraktar Kızılelma'da geri sayıma geçilirken heyecan verici bir gelişme daha yaşandı. TUSAŞ, Kızılelma ile benzer özelliklerde, farklı görev ve kabiliyetlere sahip olacak TİSU geliyor.

PROJEYİ TUSAŞ GELİŞTİRDİ

TUSAŞ’ın geliştirdiği jet motorlu TİSU'nun yaklaşık 7 ton ağırlığa ve 0.7+ mach hıza sahip olacağı öğrenildi. TİSU'nun ilk uçuşunu 2023'ün ortalarında yapması ön görülüyor.

AYNI ANDA İKİ İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞI PROJESİ! DÜNYADA BUNU BİRKAÇ ÜLKE BAŞARABİLİR

Türkiye son yıllarda savunma sanayinde attığı hamlelerin meyvesini almaya başladı.

Sahada büyük başarı gösteren yerli mühimmatların yanı sıra, Türkiye aynı anda iki insansız savaş uçağı projesi yürütebilen ülke konumuna geldi.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 288
  • Vatan 37 1 yıl önce Şikayet Et
    2023'de ilk uçuş planlanmıştı ama DAHA FAZLA YERDE TUTAMADIK. UÇTU. sloganı çok hoşuma gitti. Merhum Özdemir Bayraktar'a Allah'tan rahmet diliyorum. Yetiştirdiği evlatlarına da Allah yardım etsin. Başarıları daim olsun inşaallah.
    Cevapla
  • Neoturk 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi Kardesim olsa keske
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah kardeşlerim mükemmel eserleridir,sakın beş vakit namazı ihmal etmeyelim ki bu değerli proje ve eserler kat kat bereketlensin sadece 85 milyon değil 1,8 milyar İslam alemi seviniyor, gurur duyuyor duacıdır bu dualar çok değerli dir.Çünki yüce ALLAH ayeti kerime de buyuruyor ey müminler duanız olmasa ne ehmiyetiniz var.işte duanın değeri burda anlaşılıyor.
    Cevapla
  • Birisii 1 yıl önce Şikayet Et
    MaşaAllah. Yüce Allah ım emeği geçen herkesten razı olsun. Hainlere fırsat vermesin. Amin.
    Cevapla
  • Vatandaşa Sor 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki Yunan sevicilere kapak olsun.Bizden gözüküp arkadan hancerleyen adiler . üzüldü tâbi
    Cevapla
  • Osman 25 1 yıl önce Şikayet Et
    Kahrupersan olsunlar insallah ALLAHIM BAYRAKTAR LARI ulkemizde cogalmasini nasibeyle dusmanlarimiz paniklemeye basladilarbile Reyisimize uzun omurler ver bu ulkeye daha cok katacagi projeleri var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle