Milli servet çürüyor! 20 yıldır satılmayan araç var

Türkiye’de yıllardır yediemin otoparklarında çürümeye terk edilen araçlar Meclis gündemine geldi. Binlerce hacizli araç yediemin otoparklarına terk edilmiş hâlde. Bürokratik engeller yüzünden 20 yıldır satılmayı bekleyen otomobiller var.

Milli servet çürüyor! 20 yıldır satılmayan araç var
Milli servet çürüyor! 20 yıldır satılmayan araç var
GİRİŞ 20.11.2022 09:12 GÜNCELLEME 20.11.2022 09:44
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığının 2023 bütçe görüşmelerinde söz alan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, yedieminlerde 20 yıldır satış beklen araçların bulunduğunu belirterek, hükûmetten bu konuda adım atmasını istedi.

Büroktarik engeller sebebiyle bu araçların çürümeye tek edildiğini ifade eden Erim, şöyle konuştu: Yediemindeki araçların yüzde 80’i vasıta. Bunlar senelerdir duruyor. Bunları ben her gördüğümde içim sızlıyor, millî servet. Bunları belli bir süre sonra, TASİŞ tarafından veya Ticaret Bakanlığı tarafından satılsa, alacağını mahsup ettirsek… Ciddi bir hurda var, bu hurdaların -biliyorsunuz hurda ithal ediyoruz biz, demir, çelik için hurda ithal eden bir ülkeyiz - buraya da bir katkısı olacak yani  cari açığa da katkısı olacak. Çalışır vaziyette olan arabalar tamire gidecek satıldığında, bakıma gidecek, servise gidecek; buradan da genel olarak bir katma değer sağlayacak. Bu konuya bir kalıcı çözüm bulursak çok iyi olacak. 

Yediemin otoparklarında haciz veya eksik evrak nedeniyle tutulan araçların sayısının Türkiye genelinde bir milyon civarında olduğu tahmin ediliyor. 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 30
  • Ehlibeyt 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletin sistemin kimse bisey anlamiyor.araba sahipleri zaten mazlum konumunda yakıt vergi yol vergi,6 ayda bir vergi emisyon,arac muayne vergi vergi,tragik cazalari bunca getirisi olan bir aracı hangi akılla tutuyorsun.
    Cevapla
  • Yazık günah 1 yıl önce Şikayet Et
    İşlerine geldiği zaman yasaları düzenleme yapıyorlar ama nedense bu tarz şeylere devlet pek yanaşmıyor yıllardır dile getirilen bir konudur ve bir türlü çözüm süreci bulunamadı çok zor birşey çünkü adeta imkansız o yüzden yapılmıyor:);
    Cevapla
  • Yawhehe 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazık çok yazık. Bu da bir israftır. Ne zaman bitecek bu ülkede israf.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen satışlarında çar çapulcu ihalecileri uzak tutacan yada yenileme merkezlerne toplu verilip devlet adına yrarına halledilmesi lzım
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yatan arabalardan alınmayan vergi yakılmayana yakıt tan bile zarar ediyor devlet kimse kazanmıyor borçluda alacaklıda otoparkta herkez kaybediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle