Bakanlıktan Meriç Nehri açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Meriç Nehri’nin bir bölümünde meydana gelen köpüklenme ve kirliliğe ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan Meriç Nehri açıklaması
Bakanlıktan Meriç Nehri açıklaması
GİRİŞ 19.11.2022 20:50 GÜNCELLEME 19.11.2022 20:50
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Meriç Nehri’nde meydana gelen köpüklenme ve kirliliğe ilişkin açıklama yapıldı.

Bakanlığın açıklamasında, “Meriç Nehri’nin bir bölümünde meydana gelen köpüklenme ile ilgili olarak Edirne Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü çevre denetim ekipleri ile yetkili çevre laboratuvarı ivedilikle bölgeye sevk edilmiştir. Habere konu bölgeden köpüklenmenin nedeninin tespit edilmesi amacıyla alınan numuneler, Bakanlığın Çevre Referans Laboratuvarı’na gönderilmiştir. Ayrıca bölgede bulunan atıksu kaynakları denetlenerek bu tesislerden kaynaklanan atıksuların mevzuatta öngörülen standartları sağlayıp sağlamadığının tespit edilmesi amacıyla gerekli analizleri yapılmak üzere atıksu numuneleri alınmıştır” ifadelerine yer verildi.



Açıklamanın devamında, “Meriç-Ergene Havzası'nda 2022 yılında su kirliliğinin önlenmesine yönelik 1.230 çevre denetimi gerçekleştirilmiş olup; 86 işletmeye atıksu deşarjı konulu 16 milyon TL tutarında idari para cezası uygulanmıştır. 1 işletme ise faaliyetten men edilmiştir. 19.11.2022 tarihinde alınan numunelerin analiz sonuçlarının standartların üzerinde olduğu tespit edilen kurum, kuruluş ve işletmeler hakkında da gerekli adli ve idari işlemler tesis edilecektir” denildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok edilmedik ne varsa göz yumun ki adam akıllı yok etsinler. Devlet yetkilileri görevini yapsın ki suçlu pişkin şekilde azmasın. Nehir ölüyorum diyor bizimkilerde ses yok. Yazıklar olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    maalesef nehirlerimizi akarsularomızı koruyamıyoruz arıtma yapılmadan bu nehirlere zehirli atıklar boşaltılıyor 3,5 zengin arıtma maliyetinden kuryulup haksız kazanç elde ederken olan temiz içme sularına, burda yaşayan balık ve diğer canlılara oluyor kısacası arıtma maliyetinden dolayı buraları kirletenler kadar görevini tam yapmayıp bunlara göz yumanlarda suçlu artık bu kirliliği nehirlerin aktığı denizler bile müsilaj olarak kusmaya başladı.
    Cevapla
  • emre 1 yıl önce Şikayet Et
    ya aynı dünyada yaşıyoruz onlar kendi topuklarına sıktıklarından haberdar değiller bugün değil ama yarın torunları bunu çekecek
    Cevapla
  • Maalesef 1 yıl önce Şikayet Et
    Olay olur ve biter ve işte o an! Yetkililer görevde!
    Cevapla
  • Baybars 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte CHP ZİHNİYETİ OY VERENLER İYİ BAKSIN
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kirletenlere büyük ceza verilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle