Başkan Aktaş'tan "Türkiye genelinde şekerde ve pirinçte kriz var" iftirasına sert tepki

Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Sadi Aktaş, "Türk çiftçimiz çalışkandır. Bizler üretiyoruz. Ülkemize yetecek şeker ve pirinç var. Kimse endişe etmesin. Birileri bunları kasıtlı olarak yapıyor” diye konuştu.

Başkan Aktaş'tan "Türkiye genelinde şekerde ve pirinçte kriz var" iftirasına sert tepki
Başkan Aktaş'tan "Türkiye genelinde şekerde ve pirinçte kriz var" iftirasına sert tepki
GİRİŞ 18.11.2022 20:23 GÜNCELLEME 18.11.2022 20:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Son günlerde "Türkiye genelinde şekerde ve pirinçte kriz var" diyenlere Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Sadi Aktaş’tan sert tepki geldi.

"'PİYASADA ŞEKER KRİZİ VAR' ALGISI OLUŞTURULUYOR"

Eskişehir Pancar Kooperatifi üyesi ve Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Sadi Aktaş, "Ülkemizde şeker pancarından elde edilen şekerde asla bir kriz yok. Türkiye’de üretilen şeker herkese yeteceği gibi fazlalığı vardır. Türk şeker piyasaya şekeri daha hesaplı sattığı için buraya imalatçılarımız tarafından bir yoğunluk oluyor. Durum böyle olunca da özel sektör şekeri yüksek fiyata satmaya çalışıyor. Sadece şekerin uygun fiyata satılmasından dolayı yoğunluk olunca da sanki piyasada şeker krizi var algısı yaşatılıyor. Spekülasyonlar oluşturulmaya çalışılıyor" dedi.

"BİZİM ÜLKE SINIRLARIMIZ İÇİNDE ÜRETİLEN PİRİNÇ HERKESE YETERLİDİR"

Başkan Aktaş, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Dünya, buğday, ayçiçeği yağı ve mısırda olduğu gibi pirinçte de kriz yaşanması ihtimaliyle karşı karşıyadır,' açıklamasının ardından bazı çevreler bunu yanlış anladı. Ya da kasıtlı olarak ülkemizde de kriz var algısı yapmaya başladılar. Cumhurbaşkanımızın açıklamasını iyi dinleselerdi gerçeği öğrenirlerdi. Diğer dünya liderleri tahıl koridoru krizinin çözülmesi için bizden yardım istiyorlar. 'Tahıl koridorunu açın ki bizim elimizde olmayan ürünler var' diyorlar. Bizim ülke sınırlarımız içinde üretilen pirinç herkese yeterlidir. Bizde pirinç sıkıntısı yaşanmayacaktır. Bazı ülkeler; ülke nüfusunun pirinç ihtiyacının yüzde 5’ini üretemiyor. Diğer tahıl ürünlerinde de ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorlar. Türk çiftçimiz çalışkandır. Bizler ülkemiz için her daim üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Vatandaş ! 1 yıl önce Şikayet Et
    Firmalar Türkşekerden yüklü miktarda şeker alıp yeniden paketleyip 3 katı fiyata satmaya çalışıyor ! Şeker üretimi yapmayan (yeniden dolum yapan) firmaların (adını sanını hiç bilmediğiniz) Ürünleri ile doldu piyasa ! Bu ( kağıt ) firmalar o 3 harfli marketlerin alt firmaları ! Şeker paketleyen bir firma fabrika çıkış fiyatının yarısından fazlaya ürünü satamaz YASAK diye bir kanun çıkarın en pahalı şeker 20 lira olur !
    Cevapla
  • Muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçak çok.
    Cevapla
  • ucrun 1 yıl önce Şikayet Et
    çiftçimiz çalışkan da, tacirler kurnaz... çiftçiden ucuza malı kapatıyorlar önce onları eziyorlar, sonra piyasa da yokluk algısı oluşturup fiyatı şişirip tüketiciyi eziyorlar...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kriz Vardiyenler Genelde Zillet İttifakı dır Yada Nankör İnsanlar
    Cevapla
  • Hadi Aktı 1 yıl önce Şikayet Et
    Abicim bu spekülasyonu alıp hapse Atacan bir daha gün yüzü göstermeyecen bakbakalım bir daha oluyor mu
    Cevapla