Katar'dan 300 milyar dolarlık yatırım! Tarihin en pahalı Dünya Kupası

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nın şimdiye kadarki en pahalı Dünya Kupası organizasyonu olduğu açıklandı. Katar'ın turnuvayı düzenlemek için 300 milyar dolara yakın bir harcama yaptı.

Katar'dan 300 milyar dolarlık yatırım! Tarihin en pahalı Dünya Kupası
Katar'dan 300 milyar dolarlık yatırım! Tarihin en pahalı Dünya Kupası
GİRİŞ 18.11.2022 14:31 GÜNCELLEME 18.11.2022 15:41
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Katar'da 20 Kasım-18 Aralık tarihlerinde yapılacak olan 2022 Dünya Kupası'nın şuana kadarki en pahalı Dünya Kupası organizasyonu olduğu kaydedildi.

ABD'nin yayın kuruluşu Bloomberg'in haberine göre, Katar turnuvayı düzenlemek için 12 yılda 300 milyar dolar para harcadı.

7 YENİ FUTBOL STADYUMU İNŞA EDİLDİ

Katar'ın başkenti Doha, Orta Doğu'da organize edilen ilk Dünya Kupası süresince 1 milyondan fazla taraftarı misafir etmek için inşa edilen yeni oteller ve stadyumlarla dönüşüme uğradı.

Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında 7 yeni futbol stadyumu, stadyumların entegrasyonu için bir metro bağlantısı, bir havaalanı, oteller, hastaneler ve alışveriş merkezleri inşa edildi.

RUSYA 11,6 MİLYAR DOLAR HARCAMIŞTI

2018 yılında turnuvaya ev sahipliği yapan Rusya ise bu kapsamda 11,6 milyar dolar harcamıştı.

KATAR, 5,4 MİLYAR DOLAR GELİR BEKLİYOR

Katar düzenlenecek olan Dünya Kupası'ndan yaklaşık 5,4 milyar dolarlık gelir bekleniyor.

Son Dünya Kupası'nı ekran başında yaklaşık 3,6 milyar kişi izlerken Katar'daki organizasyonda bu sayının da aşılacağı bekleniyor.

TURNUVA 200'DEN FAZLA ÜLKEDE YAYINLANACAK

Pazar günü Katar-Ekvador maçıyla başlayacak 2022 FIFA Dünya Kupası, 200'den fazla ülkede yayınlanacak.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 15
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamları eleştiriyoruz kim bilir biz bu dünyada en büyük para yardımını da bu ülkeden görmüş olabiliriz kimlere ne yardımı yaptığını da bilmeyiz herkes saldırıyor bizim bu ülkeyi koruyup ayakta tutmamız lazım yoksa başkalarının eline geçer o zaman paralar nereye akar iyi biliriz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazık paraya degmez di
    Cevapla
  • son imparator 1 yıl önce Şikayet Et
    Ah ki ne ahhhhh yeryüzünde aç fakir kalmazdı bu paraya !
    Cevapla
  • MkaraS 1 yıl önce Şikayet Et
    300 milyar harca 5 milyar gelir bekle bakalım ahrette bunun hesabını nasıl verceksiniz dünyada milyonlarca müslüman açlıktan kırılıyor bunlar 300 milyar doları çaur ediyor sonea biz niye böyle olduk diye dövünüyoruz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İsraf kesin de ateis olup olmama veballi ve tehlikeli bir söylem. ☺️
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle