Türkiye’nin Vizyon Projeleri arasında! Başarıyla tamamlandı, geri sayıma geçildi

Türkiye Uzay Ajansı, ’Türkiye’nin Vizyon Projeleri’ arasında yer alan DAG Teleskobu'nun ayna montajının tamamlandığını duyurdu.

GİRİŞ 17.11.2022 23:50 GÜNCELLEME 17.11.2022 23:50
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

’Türkiye’nin 2023 Vizyon Projeleri’ arasındaki en büyük temel bilim yatırımı olarak belirtilen ve Milli Uzay Programı’nın temel unsurlarından olan Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) Doğu Anadolu Gözlemevi’nde (DAG), 4 metrelik teleskop aynasının montaj işlemleri tamamlandı.



TUA: BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK

Türkiye Uzay Ajansı, sosyal medya hesabından DAG Teleskobu'nun aynasının montaj işleminin tamamalandığını bir video paylaşımla duyurdu.

Yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

''Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük teleskobu olacak! DAG Teleskobu'nun 4 m'lik aynası: Başarıyla yerine taşındı. Montaj işlemi tamamlandı. Yıldızlara dokunmaya bir adım daha yaklaştık.''

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • AHMET DAL 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu gözlem merkezi için TOGG fabrikasının canlı görüntüsü gibi YouTube kanalı açılmalı. Tüm dünya uzayı canlı izlesin. YouTube kanalı kurularak kısa uzay proıramları görseller videolar yükleyerek bu platforma gelir getirilebilinir. Bu kurumun müdürü bunlar için çalışma yapabilir. Saygılarımla arz ederim.
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah
    Cevapla
  • Leylek 1 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk lilar nerdesiniz hadi karsi geliniz hayir diyin unutunuzumu yoksa? masanin altinda evcilikmi oynuyorsunuz ??
    Cevapla
  • A.y 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıktır günahtır ona verilen parayla kim bilir kaç tane heykel yapılırdı,havaya bakıpta ne yapacaksınız.
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Atalarımız 600 700 yıllarda rasathane gözlem evi yapmış biz hala daha yeni yapıyoruz Uluğ beyler Ali kuşçular ne büyük bilim adamlarıydı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle