Arçelik'ten Mısır’a 100 milyon dolarlık yatırım

Mısır, Türkiye’nin beyaz eşya şirketlerinden Arçelik A.Ş’nin Mısır’da 100 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

Arçelik'ten Mısır’a 100 milyon dolarlık yatırım
Arçelik'ten Mısır’a 100 milyon dolarlık yatırım
GİRİŞ 17.11.2022 15:25 GÜNCELLEME 17.11.2022 15:25

Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı kapsamında Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmed Semir, Arçelik A.Ş. Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Bulgurlu ile bir araya geldi.

Yatırım hakkında detaylara değinen Mısırlı Bakan Semir, "Şirket (Arçelik), 100 milyon dolarlık yatırımla yıllık 1,5 milyon elektronik cihaz üretim kapasiteli bir fabrika kurarak, iç pazara açılmayı ve yurt dışına ihracat yapmayı planlıyor. Fiili üretime ise önümüzdeki yılın sonunda başlanması bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Arçelik’in yatırımı 2 bin Mısırlıya iş imkanı sağlayacak

Öte yandan Mısırlı Bakan Semir, Arçelik’in ülkesinde açmayı planladığı fabrikada yaklaşık 2 bin Mısırlının da istihdam edileceğini aktardı.

Fabrikada üretilecek beyaz eşyanın bir kısmının Mısır pazarında satılacağını belirten Semir, üretilen beyaz eşyanın yüzde 60’ının da yurt dışına ihraç edileceğini kaydetti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.