Erdoğan duyurdu: Enerji konusunda bizi destekleyen ülkeler var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enerji konusunda ülkelerin Türkiye'yi desteklediğini belirterek anlaşmalar yapılabileceğinin sinyalini verdi.

GİRİŞ 17.11.2022 13:00 GÜNCELLEME 17.11.2022 13:56
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endenozya’nın Bali Adası’nda düzenlenen G20 Liderler Zirvesi sonrası aralarında Kanal7 Genel Yayın Yönetmeni Dr. A. Zahid Akman'ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Endonezya’ya hareketi öncesinde Türkiye’nin küresel boyutta yaşanmakta olan enerji krizinin çözümü bakımından anahtar konumda olduğunu söylemesi üzerine enerji üssü ile ilgili somut bir adım atılacak mı sorusuna;

"Enerji konusunda Türkiye olarak şu an itibarıyla iyi bir konumdayız diyebilirim. Birilerine muhtaç değiliz. Hele hele Akkuyu olayı şurada 2-3 sene içinde bittiği anda, oradan da çok ciddi bir kapasiteyi elde etmiş olacağız. Ardından ben yine Sayın Putin’le Sinop’u da görüşmüştüm. Orada da inşallah dört türbin inşa edeceğiz ve Akkuyu kadar -belki daha fazla- oradan da elde edeceğiz. Bunları da elde ettiğimiz andan itibaren Türkiye’nin zaten enerjiyle ilgili bir sorunu kalmayacak. Çok daha iyi bir konuma geleceğiz. Ve biz, enerji ihracına da rahatlıkla başlayabiliriz.

ENERJİ KONUSUNDA DESTEKLEYEN ÜLKELER VAR

Bu arada bize ‘biz sizi enerji noktasında da destekleyebiliriz’ diyen ülkeler de var. Bu konuda onlarla da bu ilişkilerimizi devam ettireceğiz. İnşallah gerekirse oralardan da kendimiz için olmaktan öte alıp ihracını yapma, yani swap diyebileceğimiz bir süreci de başlatma şansımız ayrıca var. İsim vermeyim, onu gidip görüşüp, karara bağladıktan sonra açıklarız. 

KAYNAK: HABER7
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 6
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    suudi arabistan
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tuna, Nil, Sakarya, Kızılırmak, Yeşilırmak, Seyhan-Ceyhan gibi akarsuların denize döküldüğü alanlar potansiyel doğalgaz yataklarıdır. Tuna, Nil, Sakarya çıkışlarında bulundu. Diğer akarsu çıkışlarındaki gaz yatakları sondaj yapmanızı bekliyor. Büyük nehirler milyonlarca yıl boyunca, milyarlarca ton organik maddeyi denize taşır. Organik maddelerin büyük bölümü nehir ağzına yakın bölgede deniz tabanına çöker. Deniz tabanında çürüyen organik maddeler suyun yüksek basıncı altında yüzeye çıkamaz.Bizim çıkartmamızı bekliyor.
    Cevapla
  • Ism 61 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayni gorusteyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle