Türk savunma sanayisinden Pakistan'a yeni ihracat

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları için millileştirilen mühimmat eğitim podu (ACMI), Pakistan'a ihraç edilecek.

GİRİŞ 16.11.2022 13:28 GÜNCELLEME 16.11.2022 13:34
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türk savunma sanayisi bünyesinde "uzaktan algılama", "elektronik harp ve haberleşme", "simülasyon ve eğitim" ile "görev sistemleri" alanlarında birçok sorumluluk üstlenen SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ, yeni bir ihracat başarısı yakaladı.

SDT, Pakistan'ın Karaçi kentinde düzenlenen Uluslararası Savunma Fuarı ve Semineri IDEAS 2022'de, Pakistan Hava Kuvvetleri ile simülasyon vasıtasıyla pilot taktik eğitimi sunacak sistemleri geliştirmek amacıyla sözleşme imzaladı.

Bu kapsamda, SDT'nin daha önce Türk Hava Kuvvetleri ve farklı ülkelerin uçaklarına entegre ettiği simülasyon sistemi, Pakistan Hava Kuvvetlerinin JF-17 uçaklarına uyumlu hale getirilecek. Sözleşme doğrultusunda, SDT ACMI podları ve uygun sayıda yer istasyonu, Pakistan Hava Kuvvetleri envanterine katılacak.

Bu podlar sayesinde Pakistan Hava Kuvvetleri, modern ve yüksek doğrulukta pilot taktik eğitimleri gerçekleştirerek, harbe hazırlık seviyesini yükseltebilecek.

İmzalanan sözleşmeyle SDT ile Pakistan Silahlı Kuvvetleri arasında uzun dönemli bir iş birliğinin kapısının açılması planlanıyor.

HEDEF YENİ İŞ BİRLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRMEK

SDT İş Geliştirme, Pazarlama ve Sözleşmeler Direktörü Deniz Altın, AA muhabirine, eğitim poduna yönelik çalışmalara bir AR-GE projesi olarak başladıklarını söyledi.

Bu alanda uzun yıllar boyunca oluşturdukları bilgi birikimi ile tecrübeyi yurt içinde ve dışında imzalanan sözleşmelerle taçlandırdıklarını belirten Altın, şöyle konuştu:

"Ürünlerimizin başta Türk Hava Kuvvetleri olmak üzere dost ve müttefik ülkeler tarafından kullanılmasının gururunu yaşıyoruz. Pakistan ile imzaladığımız bu sözleşme sayesinde, sistemimizi entegre ettiğimiz platformlara JF-17 ile bir yenisini daha ekliyoruz. Ürünlerimiz, envanterine girdiği dost ve müttefik ülkelerin silahlı kuvvetlerinin gelişimine, güçlenmesine, ihracat yoluyla da ülke ekonomimize katkı sağlıyor. Hedefimiz, yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirip, ihracat yaptığımız ülke sayısını artırmak."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    Uyu sen uyu et beyinli kaç tren yardım gönderdik nasıl bir tipitipsin sen yaw...
    Cevapla
  • Karaoğlan 1 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer teknoloji yardımı çok makbule geçer ve balistik sofistike sistem teknolojisi
    Cevapla
  • Nejat 1 yıl önce Şikayet Et
    Özlediğim Türkiye yavaş yavaş geliyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum.
    Cevapla
  • Önce Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Pakistanlı gardaşlarımız sel felaketi ile mücadele ediyor iken bari yardım gönderin, yardım toplayın,organize edin, gardaşlarımıza yardım zamanıdır.
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Zillet geliyor yönetime bundan sonra yardım yerine heykel gönderirler.
    Cevapla
  • Kazım duru 1 yıl önce Şikayet Et
    her kafadan bir ses..devlet herşeyi açıklamak zorunda değil..boşluk yok, eğer olsaydı Türkiye denilince dünya titremezdi gardaş..rahat olun..tarih tekerrür dememişler boşuna.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle