Konya-Antalya arasındaki mesafe 2 saat 15 dakikaya düşecek

Konya'da Toros Dağları üzerine yapımı devam eden Eğiste Viyadüğü'nde sona gelindi. En yüksek ayaklı olan viyadük açıldığında, Konya-Antalya arasındaki mesafe 2 saat 15 dakikaya düşecek.

GİRİŞ 16.11.2022 09:37 GÜNCELLEME 16.11.2022 10:25
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Toros Dağları'nı aşan Eğiste Viyadüğü'nün açılmasıyla Konya-Antalya arası 2 saat 15 dakikaya düşecek. Virajlar ve dik yokuş nedeniyle trafiğin aksadığı Eğiste Deresi geçişi kolaylaşacak

Konya- Hadim-Taşkent ile Karaman'ın Sarıveliler-Başyayla-Ermenek ilçeleri arasında yapılan ve "Türkiye'nin en yüksek ayaklı viyadüğü" olma özelliğiyle, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerini kesintisiz olarak birbirine bağlayacak. Yolun yüzde 8 olan boyuna eğimini yüzde 2.30 mertebesine düşürecek olan viyadük, böylelikle dik yokuş ve keskin virajla aşılan Eğiste Deresi'nde ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak.

KONYA ANTALYA ARASI 2 SAAT 15 DAKİKA

Proje ile mesafe 4 bin 400 metre kısalacak. 12.50 metre gabarili çift yol platformunda inşa edilen duble yollu viyadük, 42 ila 166 metrelik 8 orta ayak üzerinde inşa edilecek. Viyadüğün hizmete girmesiyle birlikte Konya-Antalya arası 2 saat 15 dakikaya düşecek. Viyadüğün açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, "26 Kasım günü Sayın Cumhurbaşkanımızı Konya'da misafir edeceğiz. Cumhurbaşkanımız pek çok açılışı gerçekleştirecek. Şehrimize kazandırılmış millet bahçemizin, kentsel dönüşümle ortaya çıkan güzel tablonun hizmete açılması, ulaşım projelerimizden olan Eğiste Viyadüğü ile diğer yol projeleri ve pek çok kamu yatırımlarının toplu açılışı yapılacak" ifadelerini kullandı.

'MUHTEŞEM BİR HİZMET'

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu ise, "Her yönüyle çok muhteşem bir hizmet oldu. Vatandaşlarımız Eğiste Deresi'nden zor şartlar altında geçiyordu. Özellikle kış aylarında o bölgede ulaşımın aksaması söz konusuydu. Ancak şimdi hem mesafe kısaldı hem ulaşım kolaylaştı. Vatandaşlarımız da viyadüğü kullanmak için can atıyor" dedi.

KAYNAK: SABAH
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 21
  • Salih Demirel 1 yıl önce Şikayet Et
    Konya Alanya arası 2 saat 15 dakikaya düşecek dense daha doğru olurdu. Alanya Antalya arasida asgari 2 saat
    Cevapla
  • Selim Çavuşoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Salih bu yol alanyayı görmüyor antalya serik taşağıldan geçerek konyaya bağlanıyor
    Cevapla
  • Alp altay 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru ben yazacaktım
    Cevapla
  • Melo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber iyi olmadı keşke Konya Antalya 7 8 saat olsa da comarlar kafasına estiğinde güzelim memleketime gelemeseler.Hayır Beyaz atlet , çorap 42 plaka Tofaş kaynıyor sahiller resmen görüntü kirliliği
    Cevapla
  • Asi 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz sadece gelip gezip gidiyoruz. Siz Antalya,lilar bizim konya sınırlarında ki yaylaları işgal altına aldınız resmen çöktünuz. Ama bunda kabahat sizde değil Konya,nın sınırlarını korumaktan aciz yoneticilerinde
    Cevapla
  • Sanem 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi milletinden utanan ve batiya yalakalık etmeyi marifet sananlara ne deniyor çok merak ediyorum. . Plajlarda neredeyse çırılçıplak olan diğer milletlerden gelenlere verilmeyen tepki Konyalı vatandaşa verilmesi üzücü. Antalyalı olarak söylüyorum;bu memleket hepimizin, kimsenin tapulu malı değil.
    Cevapla
  • Ayşenur Yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahil babanıza mı ait?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah C.C kat vekat razı olsun,hükümetin yaptığı icraatlara yetişemiyorum onlar yaptıkları ile öyle pek övünmüyorlar ama muhalefetin belediyeleri yapmadıklarına bin yalan katarak sözde ıcraat yaptıklarına milleti inandırmaya çalışıyorlar, yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmayacak.
    Cevapla
  • Doğu-Batı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti 20 yılda ne yapmış diyenlere gelsin. Birde geriye dönüp baksınlar CHP, Cumhuriyet kurulduğundan 1950 yılına kadar ne yapmış.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ac bi oku istetsen 1950 ye kadar hangi fabrikalar kurulmis neler yapilmis. Bu arada chp li degilim ve hicbirzamanda olmadim.
    Cevapla
  • HASAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Hacı Şakir 89 tl yorumum bu kadar anlarsan
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Konya-Beyşehir-Antalya yolu ne oldu, 10-15 yıldır bitmedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle