Polonya, Gazprom'un hisselerine el koydu

Polonya, Rus enerji şirketi Gazprom'un Yamal-Avrupa doğal gaz boru hattındaki hisselerine geçici olarak el koyma kararı aldı.

GİRİŞ 15.11.2022 14:24 GÜNCELLEME 15.11.2022 17:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Polonya resmi haber ajansı PAP'a göre, söz konusu karar Polonya Kalkınma ve Teknoloji Bakanı Waldemar Buda tarafından alındı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Polonya hükümeti, Gazprom'un Yamal-Avrupa doğal gaz boru hattındaki hisselerini geçici olarak devraldı." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu adımın Polonya'nın altyapısının güvenliği için önemli olduğu belirtilen açıklamada, bunun aynı zamanda Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırganlığına bir yanıt olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Buda, "Polonya, Rus saldırganlığının sonuçlarına karşı koymak ve aynı zamanda Rus sermayesini ve Rus etkilerini ortadan kaldırmak için her şeyi yapıyor. Polonya anayasasına göre kamulaştırma mümkün değil, bu nedenle İçişleri ve İdare Bakanlığı ile birlikte geçici kayyum sağladık." ifadelerini kullandı.

Avrupa'ya Rus gazını taşıyan Yamal-Avrupa boru hattının Polonya'daki sahibi olan EuRoPol Gaz şirketinin hisselerinin yüzde 48'i Rus enerji şirketi Gazprom'a, yüzde 48'i Polonyalı kamu iktisadi teşekkülü PGNiG'e, yüzde 4'ü ise Polonyalı petrol şirketi PKN Orlen'e ait.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bak Putin sana 2 fuze gönderdi veya birileri Putin adına sınırına 2fuze attı.Bence Polonya otur oturduğun yerde.
    Cevapla
  • eyvallah 1 yıl önce Şikayet Et
    askerlerimizi sehit eden katil Putini cokmu seviyorsun, seni gidi Kominist seni
    Cevapla
  • mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya çekiliyor ukraynadan işte. Hisselere bu güne kadar el koymadınız ne oldu da bu gün el koydunuz. Derdiniz dünya savaşı çıkaracak ateşi yakmaksa sonra çok ağlarsın bak burnunun dibinde ukrayna diye bir ülke kalmadı nerdeyse.
    Cevapla
  • rotterdamli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna projesi bitmekuzere simdi sahnedd polanya var
    Cevapla
  • Salih Tuğra 1 yıl önce Şikayet Et
    Polonya kaşınıyor.
    Cevapla