Jeff Bezos servetini bağışlayacağını duyurdu

Jeff Bezos, 124 milyar dolarlık servetinin büyük bir bölümünü bağışlayacağını duyurdu. Bezos bağış için kriterlerini de açıkladı.

Jeff Bezos servetini bağışlayacağını duyurdu
Jeff Bezos servetini bağışlayacağını duyurdu
GİRİŞ 14.11.2022 16:54 GÜNCELLEME 14.11.2022 16:54
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos servetini bağışlama kararı aldı. CNN'e konuşan Bezos, servetinin çoğunu bağışlamayı planlayıp planlamadığı sorulduğunda 'Evet' yanıtını verdi.

Ünlü milyarder söz konusu bağışı hayattayken yapmayı planladığının da altını çizdi.

Bezos, insanlığı birleştirebilecek ve derin sosyal ve politik bölünmeleri iyileştirebilecek insanları desteklemek istediğini söyledi.

Ancak Bezos hangi kurum veya kuruluşlara ne kadar bağış yapacağı hakkında bir detay vermedi.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın en zengin dördüncü insanı olan Bezos geçtiğimiz yıllarda 38 milyar dolarlık boşanma anlaşması ile eşinden ayrılmıştı.

Boşanmanın ardından Bezos'un eski eşi MacKenzie Scott, ABD'de aşevleri ve yardım kuruluşlarına dört ay içinde 4,2 milyar dolar bağışta bulunduğunu açıklamıştı.

Scott blogunda bağış için 6.500 yardım kuruluşu arasından 380'ini seçtiğini belirterek şu açıklamaya imza atmıştı;

''Pandemi, zaten zor durumda olan Amerikalılar için çok yıkıcı oldu. Ekonomi ve sağlık açısından kadınlar, beyaz olmayanlar ve yoksulluk içinde yaşayanlar daha fazla kayba uğradı. Bu sırada milyarderlerin servetleri ciddi oranda arttı.''

Scott, yardımlarını gıda güvensizliği, ırksal eşitsizlik ve yoksullara odaklanan ve bağış alamayan kuruluşlara yaptığını da sözlerine eklemişti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Yado 1 yıl önce Şikayet Et
    Misyonerlik faaliyetlerine,lgbt ye,desteğe, medya fonlamaya,ayrılıkçı grupları silahlandirmaya gider.planlamasinida mossad ve cia birlikte yaparlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İman etmedikten sonra ne değeri var
    Cevapla
  • Mehmet Mahir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ihh bu iş için biçilmiş kaftan.dünyanın heryerine ulaşan gönüllüleri ile bu işin erbabı.bu adamın serveti ıhh nın bağışına girse afrikada açlık diye bir şey kalmaz
    Cevapla
  • Kızgın 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç araştırmasın direkt Afrika ya bagislasin
    Cevapla
  • Cizreli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece ismi bağış yada yardım.Amerika’da dünyanın her yerine Ukrayna ve terör örgütlerine bağışta bulunuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle