Emeklilere 2200 TL ek ödeme

SGK-SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklisine 2023 yılında en az 2.200 TL ek ödeme yapılacak.

GİRİŞ 14.11.2022 09:25 GÜNCELLEME 14.11.2022 14:11
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Emekliler 2023 yılı başında alacağı zamma ek olarak yıl içerisinde de ödemelerden faydalanabilecek. Milyonlarca emeklinin geliri yeni yılda artacak. Emekliler alacakları destek sayesinde rahat bir nefes alacak. Yeni yılda emeklilere en a 2.200 TL ek ödeme gelecek. Yatırılan bu ücret karşılıksız olacak.

YILDA 2 KEZ VERİLECEK

2023 boyunca 2 kez verilecek bu ödeme iki taksit halinde ödenecek. Emekli bayram ikramiyesi adı verilen bu ödemeler Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi hesaplarda olacak.

İlk kez 2018 yılında verilmeye başlanan emekli ikramiyesinin ilk miktarı 1.000 TL’ydi. Sonrasında miktar 1.100 TL’ye çıkarıldı. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi emeklilere 1.100 TL yatırıldı. Toplam 2.200 TL ikramiyeden tüm emekliler faydalandı.

MİKTAR ARTABİLİR

Emekli maaşları Ocak ayında enflasyon hesabına göre artacak. En düşük emekli maaşında da iyileştirme yapılacağı tahmin ediliyor. Refah payıyla en düşük emekli maaşının 4.500 TL’ye yaklaşacağı düşünülüyor.

Emekli maaşları arttıkça ikramiye ile arasındaki makas da artacak. Emekli ikramiyesinde iyileştirme yapılabileceği tahmin edilse de henüz konuyla ilgili yapılmış bir çalışma yok.

KİMLER ALABİLECEK?

Emekli ikramiyesinden sisteme dahil tüm emekliler faydalanabiliyor. Devlet desteği alan bazı vatandaşlar da emekli ikramiyesini kısmi de olsa alma şansına sahip olacak.

SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödeme yapılıyor. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilebiliyor.

NE ZAMAN YATACAK?

2023 yılındaki ilk bayram olan Ramazan Bayramı 21-23 Nisan tarihlerine denk geliyor. İkramiyelerin bayramdan önce ödendiği düşünülürse, ilk ikramiyenin Nisan ayının ortasında yatırılması mümkün olabilir.

4 günlük Kurban Bayramı ise 29 Haziran’da başlayıp 2 Temmuz’da sona erecek. Haziran ayının son günlerinde emekliler hesaplarında bayram ikramiyelerini görebilir.


 

 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 15
  • Hakan 27 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende polis memuruyum arkadaşın yazdığı gibi 36 yıl üzerinden emekli oldum 8 bin alamıyorum. Sizler iyice ağlıyorsunuz halinize şükredin ve devletimize zeval vermesin demeniz gerek.
    Cevapla
  • ışık 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanım seçim den önce emeklileri sevindirici zam verin.
    Cevapla
  • isik 1 yıl önce Şikayet Et
    emekli ya asgari ücret yada intibak seçimden önce .
    Cevapla
  • Hamza 1 yıl önce Şikayet Et
    5500 gün prim ödedim ssk emeklisiyim,aldığım 4000 tl 8000 alan ağlarsa biz ne yapalım Allah aşkına düzgün bir adaletli bir gelir dağılımı yapında rahat edelim biraz
    Cevapla
  • Mermet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazı emekliler (babam dahil) daha çok prim ödeme yaptı tavandan denilecek şekilde. Ama aldığı maaş tabandan ödeniyor. Ve işçi emeklisi memur emeklisi ve Bağ-Kur emeklisi yanında iyice geri çekildi. Memur ve Bağ-Kur emeklileri maaşları uçtu. Bu adaletsizliğe asala hakkımızı helal etmiyoruz! Şu an benim babamın maaşı 15 bine yakin olmalıydı hesaplandığında görüyoruz ama aldığı maaş 7 -8 bini geçmiyor. Nerde bunun yarısı? Sayın Reisimiz bu şekilde adaletsizlik yapmaz diyoruz ama herhangi bir düzeltme de olmuyor ...
    Cevapla
  • İsimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende 33yil üzerinden emekli oldum polis memuru ydum aldığım maaş 6950 birde cikmisin doyorsuki babam su kadar alıyor niye ağlıyorsun
    Cevapla
  • Sevket 1 yıl önce Şikayet Et
    33 yıllık polis emeklisyim aldığım maaş 6000 tl babası 7-8 bin alıyormuş memur emeklsiyle kıyas ediyor.Allah akıl versin tabi vicdanda versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle