Rus petrolüne fiyat sınırı Çin'e yarayacak

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, G20 zirvesi için gittiği Bali'de yaptığı açıklamada, Rus petrolü satın alan Çin ve diğer ülkelerin Batı'nın uygulayacağı fiyat sınırı sonrasında Rusya'dan daha düşük fiyatla petrol almak için müzakerede kullanabilecek bir kaldıraç elde edeceklerini vurguladı.

Rus petrolüne fiyat sınırı Çin'e yarayacak
Rus petrolüne fiyat sınırı Çin'e yarayacak
GİRİŞ 14.11.2022 08:55 GÜNCELLEME 14.11.2022 09:18

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin'in Rus petrolü alımlarının Batılı ülkelerin Rus ham petrolünü uluslararası pazarda tutma planları ile tamamen tutarlı olduğunu, ve Pekin'in G7 üyelerinin Aralık ayından itibaren Rus petrolüne fiyat sınırı uygulamasından fayda sağlayacağını da söyledi.

Yellen, G20 zirvesi için gittiği Bali'de yaptığı açıklamada, Rus petrolü satın alan Çin ve diğer ülkelerin Batı'nın uygulayacağı fiyat sınırı sonrasında Rusya'dan daha düşük fiyatla petrol almak için müzakerede kullanabilecek bir kaldıraç elde edeceklerini vurguladı.

ABD Hazine Bakanı ayrıca, ABD'nin Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı sürdürmek için askeri teknolojileri satın alma çabalarına katılan insanlara ve şirketlere yeni yaptırım uygulayacağını da ifade etti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.