Almanlar yine Türkiye'den medet umdu: Şirketlerimizi Türkler alsın!

Nüfusu yaşlanan Almanya, geçmişte Türkiye'den giden iş gücü ile kalkınırken şimdi ise faaliyeti devam ettirilemeyen kârlı şirketler için Türkleri bekliyor. Ticaret Bakanlığı da konuyla ilgili harekete geçti...

GİRİŞ 14.11.2022 07:12 GÜNCELLEME 14.11.2022 09:36
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Alman makamları, nüfusunun yarısından fazlası 40 yaş üzeri olan ülkede, yeni neslin bulunmaması ya da insanların aile şirketini devam ettirmeye yönelmemesi nedeniyle birçok kârlı şirketin faaliyetlerine devam edemediğini bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Ticaret Bakanlığı, devir bekleyen şirketlerle ilgili bilgi aldı.

Söz konusu ticari faaliyetlerin ve şirketlerin önemli bir kısmının başka işletmelere devredileceğini ve durumun Almanya’ya ihracat gerçekleştiren ya da pazara girme fırsatı arayan Türk firmaları için önemli bir fırsat barındırdığını dikkate alan Bakanlık, oda ve borsalara konuyla ilgili yazı göndererek iş dünyasını bilgilendirdi.

Devir bekleyen şirketler, Federal Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı ile Almanya Sanayi ve Ticaret Odası koordinasyonunda yürütülen ‘NEXXT-CHANGE’ veri tabanına kaydedilirken, firmalara ilişkin detaylı bilgilere bu veri tabanından ulaşılmasının mümkün olduğu da bildirildi.

İNŞAAT, OTOMOTİV, GIDA FİRMALARI...

Ayrıca, Almanya’da devir bekleyen şirket sayısının 100 olduğu belirtildi. İnşaat, otomotiv, tekstil, bilişim, elektronik aksam, gıda ve spor gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren bu şirketlerin 20’sinin değerinin 500 bin ila 2,5 milyon avro olduğu, 23’ünün de 2,5 milyon avrodan daha değerli olduğu öğrenildi.

Bu arada, Almanya, firmaların devralınması konusunda finansman ihtiyacını karşılamak ve finansal planlamanın gerçekleştirilmesini sağlamak için de destek verecek. Almanya Kalkınma Bankası (KfW Bank), projenin uygulayıcısı olarak devreye girecek.

TÜRKLERİN 100 BİN İŞLETMESİ 52 MİLYAR DOLAR CİRO YAPIYOR

 Almanya’daki Türk işletmelerinin sayısı yaklaşık 100 bin civarında. Bu işletmeler, 52 milyar dolardan fazla ciro oluştururken, yaklaşık 500 bin kişiye de istihdam sağlıyor. Türkiye’nin 2021 yılı itibarıyla yurt dışına gerçekleştirdiği 44 milyar dolar değerindeki toplam yurt dışı doğrudan yatırım stokunda Almanya, 2 milyar dolar ve yüzde 5 pay ile 3’üncü sırada yer alıyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne iciyorsunuz, hala bulamadım!!?? Su kardesınizide bir iyilik yapın, dert, keder, problemlerden uzaklasalım..
    Cevapla
  • heykel-osfer Planet 1 yıl önce Şikayet Et
    teessüf ederim yazik yaa, halbuki çok daha çagdas modern Laïk LGBT AT FETO APO model Heykeli üretmek varken, çok ayip çoook :)))
    Cevapla
  • Ejder 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaaaav bi git ötede oyna. 250 bin Euro'luk isletme . Bizden medet ummus.
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ukrayna savaşıyla enerji krizi olacağını biliyordu daha durun küçük ve orta ölçekli şirketler değil büyük şirketlerde iflas edecek amerikalı şirketler gelip yok pahasına çökecekler beter olun sizi Türk düşmanları
    Cevapla
  • Güzel haber 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence alıp fabrikaları Türkiye de acıp bizimkiler işletmeli dır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle