S.Arabistan'dan kritik petrol üretimi açıklaması

Riyad yönetimi, küresel ekonominin durumunu değerlendirdiklerini söyledi. Petrol üretimine işaret eden Suudi Bakan, sorumluluklarına vurgu yaptı.

S.Arabistan'dan kritik petrol üretimi açıklaması
S.Arabistan'dan kritik petrol üretimi açıklaması
GİRİŞ 13.11.2022 10:05 GÜNCELLEME 13.11.2022 15:12
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, petrol üretiminin düşürülmesine ilişkin kararıyla ABD'nin tepkisini çekti.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, OPEC+ grubunun üretim konusunda temkinli olmaya devam edeceğini söyledi.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN PETROL ÜRETİMİ AÇIKLAMASI

Riyad ve Rusya liderliğindeki 23 ulustan oluşan ittifak, üretimi tekrar kesmeye, sabit tutmaya veya rotayı tersine çevirmeye karar vermek üzere 4 Aralık'ta toplanacak.

Selman, üyelerin küresel ekonominin durumuna baktığını ve birçok “belirsizlik gördüklerini” belirtti.

SUUDİ BAKAN, 'TEDBİRLİYİZ' MESAJI VERDİ

COP27 İklim Zirvesi'ne katılmak üzere Mısır'da bulunan Selman, Bloomberg'e verdiği demeçte, "Temamız tedbirli olmak. Bu durum, sorumlu olmak ve pazarın gereklerini gözden kaçırmamakla ilgili." dedi.

IMF'NİN 'EN KÖTÜSÜ GELMEDİ' UYARISI

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) geçen ay yayınladığı ve birçok ekonomi için “en kötüsünün henüz gelmediğini” söylediği raporuna atıfta bulunan Selman, şöyle konuştu:

"Durgunlukla ilgili bir mesele. Merkez bankalarının ne söylediğini ve yaptığını da görüyorum."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 18
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    halkı Erdoğan ın arkasında duracak ilk önce. Kılıçdaroğlu gibi bir ajanın iddialarının peşine giden PKK ya hdpye fetöye nefrertindenndolayı tek laf edemeyen hatta savunan insanlarımızla zor!
    Cevapla
  • Abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Türkiye Tekrar Devleti aliyye Osmanlıyı tekrar kurmazsa bu sorunlar devam edecek naçizane önerim tüm dünya Reisin önderliğinde tek sancak altında birlik olmalı sınırlar kalkmalı Türk dünyaya hüküm etmeden ne adalet ne refah nede serbesiyet gelir Allah C.C Türklere Türkiyeye dünya adalet getirmesi görevini takdim etmiş, yarın bu görevi başaramadan edebiyete gidersek vay halimizi Allah sorar ben size güç,kudret,iha,siha,onlarca imkan verdim siz ne yaptınız diye sorar bunun cevabını kim verebilir
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    illaki tooğu beklemek herşeyi oraya bağlamak çok yanlış karsan avrupaya yıllardır elektrikli otobüs münübüs yapıyor ve aselsanla yeni yapılan teknoloji anlaşmasıyla seri üretime geçebilir ve elektrikli otobüs münübüs panelvanlar okul servisleri hızla başlanabilir bu bir devrim başlangıcı olur rüzgar ve güneş enerjisinde zaten 1 numarayız ve hızla büyüyoruz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    petrol bitsede abd ye dmlrlar yine parayı bulurlar merak etme
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    en başta suudi arab. tüm dünya işgal edip petrolü makul fiyattan dünyaya satmalı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle