4 gün çalışma başlıyor! Maaşlar aynı kalacak

Belçika’da 4 günlük mesai sistemi başlıyor. Özel sektör çalışanları 20 Kasım itibariyle haftalık mesai günlerini azaltabilecek.

4 gün çalışma başlıyor! Maaşlar aynı kalacak
4 gün çalışma başlıyor! Maaşlar aynı kalacak
GİRİŞ 12.11.2022 00:24 GÜNCELLEME 12.11.2022 00:25
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Belçika'da federal hükümetin Haziran ayında kabul ettiği "Yeni İş Gücü Anlaşması" yürürlüğe girdi.

Düzenlemeye göre, çalışanların mesai saatleri, maaşları ve sosyal hakları aynı kalacak ancak 5 gün yerine 4 gün çalışma imkanı sağlanacak.  Çalışanların huzuru, rahatlığı ve iş dışında da kendilerine vakit ayırabilmelerine imkan sağlanmasının amaçlandığı düzenleme ile çalışanlar günde 9,5 saat, haftada toplam 38 saat çalışıp, 3 gün izin yapabilecek. Düzenlemede çalışanların mesai saatleri dışında mesajlara ve e-postalara bakmama hakları da bulunuyor.

Belçika basınında yer alan habere göre, 20 Kasım'da uygulanmaya başlanacak düzenleme, özel sektör çalışanlarını kapsayacak. 4 günlük mesai, çalışanların talebine bağlı olarak gerçekleştirilecek.

Öten yandan geçen aylarda da İngiltere'de "Haftada 4 gün çalışma" denemesi yapılmış ve katılan şirketlerin yüzde 86'sı 4 gün çalışma politikasını sürdüreceklerini belirtmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • ASİLBEY@06ÇUBUK 1 yıl önce Şikayet Et
    Size bir şey diyeyimmi. ? Cumartesi Yahudilerin özel kutsal günü, Pazar Hıristiyanların özel ve kutsal günü , Cuma ise müslümanların kutsal ve ibadet günü. Yahudiler,Hıristiyanlar kendi özel günlerini tatil yapmışlar müslüman ülkeler dahil çoğunada kabul ettirmişler. haftalık 3. tatil günü uygulanacak olsa bu günün Cuma olmaması için ülkemizde başta CHP olmak üzere karşı çıkarlar biliyormsunuz. 3.gün tatil olacaksa Pazartesi günü olmasını isterler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede özel sektör 6 gün çalıştırıyor ve fazla mesai ücreti de ödemiyor. Üstelik asgari ücretle... Üstelik vasıflı ve ünvanı olan eleman..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat bu devletler emperyal zaten tüm gün yatıyor amaç bu değil daha fazla sömürmek ve kölelik yemezler BATACAKLAR görün çok değil az kaldı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    O bişey mi biİmkiler hiç çalışmadan maaş aynı kalsın istiyor erkenden emekli olmak devlete kapağı atmak ekstra işlerlede cebi doldurmak bedava yemek içmek istiyor hatta okuduktan sonra devlet mecburmuş gibi ii bulmaya paşama kem küm ediyor
    Cevapla
  • E.A 1 yıl önce Şikayet Et
    Olmasi geren zaten buydu.. 4 gûn iş 3 gün tatil.. cuma cumartesi pazar tatil..
    Cevapla
  • Bulent 1 yıl önce Şikayet Et
    Ah ah sadece 4 gune bakiliyor 8 saat 9.30 çıkacak sonucta haftalik 38 calisacaksin. 9.30 olunca mesainin kesintisi 2 kata cikiyor devlek kar etmiyecegi hic birsey yapmaz 30 senedir ordayim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle