Avrupa itiraf etti: Resesyona gireceğiz

AB Komisyonu Euro Bölgesi'nin 2023 yılı büyüme tahminini düşürürken enflasyon tahminleri ise yukarı yönlü revize edildi. Açıklamada resesyon uyarısı yapılırken enflasyonun da henüz zirveyi görmediği belirtildi.

Avrupa itiraf etti: Resesyona gireceğiz
Avrupa itiraf etti: Resesyona gireceğiz
GİRİŞ 11.11.2022 14:45 GÜNCELLEME 11.11.2022 15:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Brüksel'deki AB Komisyonu yetkilileri Euro Bölgesi'nin 2023 yılı büyüme tahminini yüzde 1,4'ten yüzde 0,3'e düşürdü. Bu yıl için tahminler ise ekonominin tahminlerden daha iyi performans göstermesi nedeniyle yüzde 3,2'ye yükseltildi.

2022 yılı enflasyon tahmini yüzde 7,6'dan yüzde 8,5'e revize edilirken 2023 tahmini yüzde 4'ten 6,1'e yükseltildi. Açıklamada "Genişleyen fiyat baskılarıyla enflasyonda zirve yıl sonunda görülebilir" ifadesine yer verildi. Euro Bölgesi enflasyonu Ekim'de yüzde 10,7 ile rekor tazelemişti.

Yetkililer ekonominin daraldığını ve bu daralmanın gelecek yılın ilk çeyreğine kadar devam edeceğini bildirdi. Komisyon 2023 yılında AB'de en büyük daralmanın İsveç ve Almanya ekonomilerinde gerçekleşeceği tahminini paylaştı.

Komisyon "Yüksek belirsizlikler, yüksek enerji fiyatları, hanehalkının alım gücünde azalma, zayıf dış koşullar ve sıkı finansal koşulların birçok AB ve Euro Bölgesi üyesi ekonomisini resesyona sürüklemesi bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna ile savaşının ekonomik görünümde belirsizlikleri arttığı vurgulanırken en büyük tehdidin gaz piyasalarındaki gelişmeler ve 2023-2024 yılının kış aylarındaki kıtlık riskinden kaynaklandığı belirtildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Rezesyona girdi bile farkinda degil enflasyon da yüzde 20 de alavere dalavere ile süreci yürütmeye calisiyor
    Cevapla