Otomobil fiyatları 100 bin TL birden düşecek: ÖTV matrah düzenlemesi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin "Otomobilde ÖTV indirimi yok. Matrah düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullanmasının ardından gözler bu düzenlemeye çevrildi. Vatandaşlar indirim hesabı yapmaya başlamışken sıfır araçlarda beklenen olası matrah düzenlemesi indirim tutarı 50 bin TL'den başlayıp 100 Bin TL'yi aşacak.

GİRİŞ 11.11.2022 14:09 GÜNCELLEME 11.11.2022 14:11
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçe görüşmelerinde gazetecilerin soruları yanıtladı. Bakan Nebati, bir süredir otomobillere gelmesi beklenen ÖTV indirimi hakkında sorulan soruya "Otomobilde ÖTV indirimi yok. Matrah düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Otomobillere ÖTV indirimi geliyor: İşte ÖTV indirimi gelecek marka ve modellerOtomobillere ÖTV indirimi geliyor: İşte ÖTV indirimi gelecek marka ve modeller

OTOMOBİLDE 100 BİN TL'YE VARAN DÜŞÜŞLER OLACAK

Bakan Nebati'nin ÖTV matrahı açıklaması sonrası vatandaşların aklında "Hangi araba ne kadar ucuzlayacak?" sorusu canlandı. Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan gazeteci Halil Okşit, "1 milyon TL'lik bir araçtan bahsedelim. Bunun 350 bin TL'si ÖTV. KDV her üründe var. 1 milyonluk ürünü almak için 350 bin TL ÖTV ödüyoruz. Eğer ÖTV matrah düzenlemesi gerçekleşirse en büyük indirim bu aracın %80 indirimden %50 ÖTV'ye düşmesi olacak. Yüzde 30'luk bir ÖTV fırsatı doğacak. Bu da ne demek? 350 bin TL yerine 250 bin TL ÖTV ödenecek. Aracın fiyatı da 1 milyon TL'den 900 bin TL'ye inecek." ifadelerini kullandı.

"ARABALAR ARTIK YATIRIMDAN ÇIKTI"

Ökşit sözlerini şöyle sürdürdü: "İki üç aydır ikinci el piyasası durgun. İnsanlar arabayı yatırım olarak değerlendirmeye başlamıştı ancak artık arabalar artık yatırımlıktan çıktı. Şirketler ellerinden araçları çıkarmaya başladı. Zaten fırsatçıların önüne geçmek için oraya bir 6 bin km sınırı getirildi. Eğer ÖTV düzenlemesi gelirse, Ocak ayından itibaren gelir. İkinci el araçlarda da indirim gelecektir."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 77
  • emekli öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Zenginle fakir aynı oranda vergi ödüyor, nerede adalet?Alt gelir gurubu araçlardan ötv kalkmalı üst gelir gurubu araçlarda ise buradan oluşan kayıp karşılanmalıdır,adalet bunu emreder.
    Cevapla
  • Tuncay şencan 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bir kandırmaca değildir neden düşmüyor bu fiyatlar size bir öneri vereyim bu gün karadağda 5000 Euro'ya süper araç alırsın ikinci el olarak alın nurdan fiyatları düşürün hem halk hem ülke kazansın
    Cevapla
  • Ülkemiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Arabası olmayan veya belli bir model altında olan geler seviyesi düşükvatandaşlara yerli üretim tarafı fazla araçlarda indirim yapılsa isabetli olur.Bu indirim için E -devletten müracaat edilse bu kişilerin tespiti yapılmış olur.
    Cevapla
  • Anti chp 1 yıl önce Şikayet Et
    3 yıl satmayan ÖTV ödemesin
    Cevapla
  • 1 Kayseri'li 1 yıl önce Şikayet Et
    Çimento 2002 sadece 1 TL ye aldım dolar 1.625,şu an çimento 90 TL NE OLDU İÇİNE ALTIN TOZU MU KATTILAR ?ev alamıyor millet , çimento tefecileri durdurulsun
    Cevapla
  • 1 Kayseri'li 1 yıl önce Şikayet Et
    Tatar rumuzlu dolar 10 kat çimento 90 kat artmış NEYİN KAFASINI YAŞIYORSUN SEN
    Cevapla
  • Tatar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne mantık yahu 20 yıl önceyle şimdi ki zamanı kıyaslamak, Allah akıl versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle