Birçok ülke incelendi, kritik rapor yayımlandı: Türkiye hızla iyileşiyor!

OECD tarafından oluşturulan ve şeffaflık, vergi bilgilerinin ülkeler arası değişimi konusunda çalışan Küresel Forum, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 10 ülke için değerlendirme raporlarını açıkladı.

GİRİŞ 11.11.2022 06:23 GÜNCELLEME 11.11.2022 09:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye önceki rapora göre durumunu iyileştirdi. OECD ülke raporlarının yayınlanması nedeniyle yaptığı açıklamada, 111 milyon hesap hakkında otomatik bilgi alış-verişi sağlandığı belirtildi.

Finansal hesapların otomatik değişimi yönünde de ülke değerlendirmeleri yapıldığı belirtilen açıklamada, süreç içindeki ülkelerin üçte ikisinin durumlarında iyileşme görüldüğü belirtildi.

TRÜKİYE, BÜYÜK ÖLÇÜDE UYUMLU

OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Küresel Forum vergi şeffaflığı ortamını şekillendirmeye devam ediyor. Vergi idareleri için finansal hesap bilgilerine erişimin genişletilmesi, herkesin adil vergi payını ödemesini sağlamaya yardımcı olarak, dünya çapındaki ülkeler ve özellikle gelişmekte olan ülkeler için gelir seferberliğini artırıyor” dedi. OECD verilerine göre 2022 de küresel olarak 11 trilyon Euroluk 111 milyon finansal hesaba otomatik bilgi alışverişi kapsamında erişim imkanı sağlandı.

2009’dan bu yana paylaşılan veriler sayesinde 114 milyar TL’lik vergi alımı gerçekleştirildi.

Türkiye gözden geçirme raporunda, 2013 raporunda “kısmi uyumlu” seviyesinin üstüne çıkarak “büyük ölçüde uyumlu” seviyesine geldi.

KAYNAK: DÜNYA GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Mutlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Para kaçıran beyaz Türkler bundan çok rahatsız.
    Cevapla
  • Tosyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Şükür Rabbime. İnşaallah daha da büyür ve Dünyanın neresinde garip guraba varsa hepsine yardım ederiz
    Cevapla
  • komik 1 yıl önce Şikayet Et
    şeffaflık kısmına çok güldüm
    Cevapla