40 dolara akıllı telefon üretecekler: Söz veriyorum deyip açıkladı

Kenya Devlet Başkanı Ruto, 1 yıl içinde en ucuz telefonu üretmeye başlayacaklarını söyledi.

GİRİŞ 10.11.2022 16:31 GÜNCELLEME 10.11.2022 17:00
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Doğu Afrika ülkesi Kenya, akıllı telefon üretmek için harekete geçti.

Devlet Başkanı William Ruto, gelecek yıl yaklaşık 40 dolara akıllı telefon üreteceklerini söyledi.

"AFRİKA'NIN EN UCUZ AKILLI TELEFONLARININ ÜRETİLECEĞİ YER OLACAĞIZ"

Ruto, başkent Nairobi'de Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği toplantıda, Kenya'nın Afrika'nın en ucuz akıllı telefonlarının üretileceği yer olacağı sözünü verdi.

40 DOLARA ÜRETİLECEK

Telekomünikasyon şirketleriyle görüşmeleri sürdürdüklerini belirten Ruto, ihtiyaç duyulan her özelliğe sahip olacak akıllı telefonları 5 bin Kenya şilininden (yaklaşık 40 dolar) daha az bir maliyetle üreteceklerini iddia etti.

Ruto, "Söz veriyorum, Kenya, gelecek 8 ila 12 ayda Afrika'nın en ucuz akıllı telefonunu üretecek." ifadesini kullandı.

HÜKÜMET HİZMETLERİNİN YÜZDE 90'I DİJİTAL PLATFORMLARA AKTARILACAK

AA'nın haberine göre, Başkan Ruto, ayrıca yakın gelecekte hükümet hizmetlerinin yüzde 90'ını dijital platformlara aktarmayı planladıklarını söyledi.

Afrika'da daha önce Ruanda ve Güney Afrika'da da yerli akıllı telefonlar üretilmiş ancak Güney Afrika'daki üretimi yapan şirket, bu yıl fabrikasını satışa çıkarmıştı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 20
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    40 dolara telefon üretmek değil zor olan 40 dolarlık telefon alabilecek toplum üretebilmek !
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    üretebilirsin. çinden 2 tane çakma telefon üreten adam getirirsin. zaten hammadde afrikadan çıkıyor. kar ve vergi de almazsan. 40 a da olur 39 a da. ıphone nin maliyet i ne kadar.
    Cevapla
  • 44Malatya 1 yıl önce Şikayet Et
    40$ lık telefon üretme sözü vermek gayet saçma .Kapağını enjeksiyon makinasında üretebilirsin sadece geri kalan tüm kısımları dışardan satın almak zorundasınız ..Telefon üretmek yerine tarım ve hayvancılığı endüstriyel ziraate dökebeilirsen zenginleşebilirisin ..Tabi Fransa İngiltere İsrail Amerika yaptırımlarına göğüs gerebilirsen
    Cevapla
  • Pütürgeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkan 40 $ telefon üretmek mümkündür !Siz o telefonun sadece plastik enjeksiyon olan parçalarını üretebilirsiniz Ekran/Anakart ve yazılım kesinlikle Çin/Tayvan veya Kore’den ithal etmek zorundasınız .Standtarları na göre size takdim edilen fiyatlardan sıkı bir pazarlık yüksek adet alım garantisi ile sadece belli oranda indirim alabilirsiniz .Sonuç olarak 40$ telefona 100$ lık telefon kalitesini hiçbir zaman alamayacaksınız ...
    Cevapla
  • Tek 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten çok ülke de var o fiata yakın kalitesiz cep o fiata kaliteli olur ise iyi olur 2 ram 16 gb yapar ise çöp sayılır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle