İTO Meslek Komitesi seçimlerini Avdagiç kazandı

İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) Meslek Komitesi seçimleri tamamlandı. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "İTO tarihinin en yüksek katılımlı seçimini yaşadık. 195 meclis üyesi ile açık ara kazandık." dedi.

GİRİŞ 09.11.2022 19:39 GÜNCELLEME 09.11.2022 21:34
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Üye sayısı 700 bini aşan Türkiye’nin en büyük ticaret odası İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) büyük çekişmeye sahne olan meclis organ seçimleri bugün yapıldı. İstanbul Fuar Merkezi’nde sabah 09.00 itibariyle başlayan oy verme işlemi 17.00 itibariyle sona erdi.

SONUÇLAR BELLİ OLDU

81 komiteden 273 meclis üyesinin belirlendiği seçimlerde 70 civarında sandıkta birden fazla liste yarıştı. Şekib Avdagiç, tek liste olduğu 52 No.lu Kara Taşıtları, Yedek Parça ve Ekipmanları komitesi ile Abdullah Teber’in karşı liste çıkardığı 68 No.lu komitelerden de büyük farkla çıktı.

Başkan adayları Murat Kalsın ve Ferhan Ademhan ise sandıklarından çıkamayarak başkanlık yarışına erken veda ettiler. Kalsın 29 No.lu Mimarlık ve Mühendislik ile 45 No.lu Konut İnşaatı komitelerinden liste çıkarmıştı. Ferhan Ademhan ise 2 No.lu Toptan ve Dış Ticaret komitesinden liste çıkarmıştı.

30 No.lu Bilgi, İletişim ve Medya komitesinden İTO Değişim Grubu ile adaylığını açıklayan Saadettin Saran’ın listesi de galip çıktı.

Gayri resmi sonuçlara göre, Avdagiç’in listelerinden 195 üye 273 kişilik meclise girdi.


"AÇIK ARA KAZANDIK"

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı ilk değerlendirmede şunları söyledi:

- İTO tarihinin en yüksek katılımlı seçimini yaşadık. 195 meclis üyesi ile açık ara kazandık. Biz şimdi, yeni ve beyaz bir sayfa daha açıyoruz. İnanıyorum ki, yeni Meclis’le İstanbul’a ve Türkiye’ye hizmet yolunda çok önemli şeyler yapacağız”

- 81 meslek komitesinde, kahir ekseriyetle seçimi kazanmış bulunuyoruz. İstanbul iş dünyası, son 4 yılda ortaya koyduğumuz icraatları onaylamış, aynı hız ve rotada bize yeniden güç vermiştir”

 

"SEÇİM GERİDE KALDI, BÜTÜN İŞ DÜNYAMIZI KUCAKLIYORUZ"

İTO Başkanı Avdagiç, devamında şunları söyledi:

“İTO Başkanı olarak, bu seçimin beni çok sevindiren tarafı, İstanbullu tüccarın, hiçbir gündelik ve popülist yaklaşıma prim vermemiş olmasıdır. Dünyada yaşanan pandemi ve savaş gibi krizler karşısında, İstanbul iş dünyası kenetlenmeyi ve dayanışmayı tercih etmiştir.”

İTO’da Komite ve Meclise seçilen iş dünyası temsilcilerini tebrik eden Avdagiç, “Şunun altını özellikle çizmek isterim. Şimdi, seçim dönemi geride kaldı. Seçim döneminde olanlar da, söylenenler de, orada kaldı. Bütün İstanbul iş dünyasını ve üyelerimizi kucaklıyoruz. Bütün Meclis üyelerimizi aynı hedef için çalışacak yol arkadaşlarımız diye görüyoruz” dedi.


Sekib Avdagiç'e destek verenler arasında MUSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ve İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz da vardı.

İTO’DA BAŞKANLIK SEÇİMİ 15 KASIM’DA YAPILACAK

Sonuçların kesinleşmesiyle birlikte, bir sonraki aşama için seçim sandıkları bu kez 15 Kasım Salı günü 09.00-12.00 saatleri arasında kurulacak. Mazbatalarını alan Oda Meclis Üyeleri, İTO’nun gelecek 4 yılına yön verecek Yönetim Kurulu Başkanı, Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve TOBB delegelerini seçecek. Ardından yapılacak bir seçimle de İTO Meclis Başkanı ve Meclis Başkanlık Divanı belirlenecek.

İstanbul Ticaret Odası, üyelerinin seçim alanına güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşımı için bir dizi önlem aldı. Oy vermeye araçlarıyla gelen İTO üyeleri, ücretsiz olarak Atatürk Havalimanı katlı otoparkını ve oradan seçim alanına ulaşım sağlayan ring seferlerini kullanabilecekler.

İTO'da iki donem Başkanlık yapan Murat Yalçıntaş, seçimlerin yapıldığı salonları birlikte gezdiği İTO Başkanı Şekib Avdagiç'e destek verdi.
Yeniden İSO Başkanı seçilen Erdal Bahçıvan, seçim alanını İTO Başkanı Avdagiç ile beraber gezerek, desteğini iletti.


TÜRKİYE’DEKİ HER 3 ŞİRKETTEN 1’İ İTO ÜYESİ
Atatürk Havalimanı otoparkı, Yeşilköy Marmaray, Yenibosna Metrobüs ve İDTM İFM Metro ring noktalarından ilk araçlar 07.30’da kalkacak. Oy kullanıldıktan sonra İstanbul Fuar Merkezi’nden dönüş için son araç 17.30’da hareket edecek. Seçim saat 17.00’de sona ereceği için ring noktalarından İFM’ye son araçlar 16.30’da kalkacak.

Bu yıl 140. yılını kutlayan İstanbul Ticaret Odası, üye sayısı itibariyle dünyanın en büyük ilk üç Odası arasında. İTO, Türkiye’deki ortalama her 3 şirketten 1’ini temsil ediyor. Milli gelirin 3’te birini, toplam vergi gelirinin ve dış ticaret hacminin ise yüzde 50’ye yakınını İTO’nun üyeleri üretiyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 47
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her kuruma baskın yapan chp lideri Kılıçtaroğlunun bu vahşi zamları yapanlara tek bir sözü oldumu.
    Cevapla
  • programlayan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu haziran seçiminin ayak sesleri diye okuyanlara, bu seçimin iş dünyasının yani patronların seçimi olduğunu hatırlatmak isterim, vahşi zam yapan iş dünyasına sesini çıkartmayanlar tabii ki destek görecek iş dünyasından. Ama türkiye patronlardan ibaret değil. Sabit ücretli olan toplumun her kesimi çok zor durumda.
    Cevapla
  • İstanbul 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizde çene bol helal olsun Aydın çağdaş devrimci, laik muhabbetli komşular yılmadan YOLA DEVAM ZAFER DAİMA REİSİN OLUYOR FARKINFASNIZDIR
    Cevapla
  • Müdafa 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni dönem başkanlığınız hayırlı uğurlu olsun ,ALLAH, muvaffak eylesin yar ve yardımcımız olsun inşallah, hazmedemeyenlere musül tavsiye ediyoruz.
    Cevapla
  • Bilal 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun Allah muvaffak eylesin Şekib bey güzel bir insan Ne Kadar ayağını kaydırmaya çalışanlar olsa da yine kazandı TURUNCU lar Dikkat edin
    Cevapla
  • Çileliyol... 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkana hayırlı olsun.. sıra REİS te sandıkları patlatmalıyız 2023 te..sıra milletimizde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle