Bitcoin'de kara gece: Saatler içinde dibi gördü! Düşüş neden yaşandı?

Bitcoin'in fiyatı, son 2 yılın en düşük seviyesi olan 17 bin doların altını gördü. Piyasa değerine göre dünyanın en büyük altcoini olan Ethereum ise toparlanmadan önce 1,233 dolara kadar geriledi. Peki kripto paralar bugün neden düştü?

GİRİŞ 09.11.2022 08:00 GÜNCELLEME 09.11.2022 09:11
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Kripto para birimlerinde salı günkü işlemlerde sert düşüşler yaşandı. Bitcoin'in fiyatı, son 2 yılın en düşük seviyesi olan 17 bin doların altını gördü. Bu düşüşün ardından hafifçe toparlanan lider kripto para birimi, tek bir günde yüzde 11'den fazla değer kaybetti.

Pazar büyüklüğüne göre dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı gün içinde sert düşüşle 17,167 doları gördü. Bitcoin'deki bu düşüş, 28 Kasım 2020'den bu yana en düşük seviye olarak kayıtlara geçti.

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük altcoini olan Ethereum ise toparlanmadan önce 1,233 dolara kadar geriledi. Ancak günlük yüzde 18 gibi büyük bir düşüş kaydederek yeniden 1,313 dolara yükseldi.

Dijital varlık fiyat izleme web sitesi CoinMarketCap'ten alınan verilere göre, kripto para piyasasının değeri, günlük yüzde 11'den fazla kayıpla 895 milyar doların biraz üzerinde gerçekleşti.

Bazı altcoinlerin fiyatlarının da gün içinde yüzde 30'a kadar düştüğü görüldü.

KRİPTOLAR NEDEN DÜŞTÜ?

Kripto paralardaki sert düşüş, dünyanın üçüncü büyük kripto borsası şirketi FTX'in, kripto piyasasının kırılgan yapısını vurgulayan ve kırılganlığına ilişkin korkuları körükleyen likidite sorunları nedeniyle rakip Binance'den yardım istemesinin ardından geldi.

Binance kurucu ortağı ve CEO'su Changpeng Zhao, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, FTX’in bugün Binance’ten yardım istediğini belirtmiş ve kullanıcıları korumak adına, FTX'i tamamen satın almak ve likidite sorununu gidermeye yardımcı olmak amacıyla "Bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzaladık" demişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Okan 1 yıl önce Şikayet Et
    bıtcoın pısmanlıktır aman aman uzak durun
    Cevapla
  • Alican Martı 1 yıl önce Şikayet Et
    kripto hırsızlıktır. yaklaşmayın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sakın bulaşmayın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin kumandası amerikada. İstediği zaman düşürür.
    Cevapla
  • koyun çobanı 1 yıl önce Şikayet Et
    daha dur daha 5 bin doların altına inecek Bin doların altına inecek bitkoin. Hee bir milyon dolarda olacak ama önce geldiği çöplüge geri dönecek. Bitkoini şuan için ayakta tutan amerikan kurumsal biriktiriciler. Saldımı bak ne oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle