Bakanlıktan izin verilmeyen renklendirici iddialarına ilişkin açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı, Singapur’da Türk markalı bazı baharat ürünlerinde izin verilmeyen renklendirici tespit edildiği yönündeki iddialara yönelik açıklama yaptı.

Bakanlıktan izin verilmeyen renklendirici iddialarına ilişkin açıklama
Bakanlıktan izin verilmeyen renklendirici iddialarına ilişkin açıklama
GİRİŞ 08.11.2022 17:17 GÜNCELLEME 08.11.2022 17:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakanlık'tan yapılan açıklamada "Firmanın yurt içinde satışa sunduğu ürünlere yönelik 2022 yılı Mayıs ve Temmuz aylarında yapılan denetimlerde, sumak ürününden alınan numunelerde izin verilmeyen renklendirici tespit edilmiştir. Firma hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, ilgili parti-seri nolu ürünler piyasadan toplatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama;

"Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzce yapılan incelemede, söz konusu firmanın, ülkemizden Singapur’a doğrudan bir ihracat başvurusu bulunmadığı tespit edilmiştir.

Öte yandan, iddialarla ilgili, Singapur yetkili otoritesi tarafından, Türkiye’ye henüz resmi bir bildirimde bulunulmamıştır.

Ancak, söz konusu Haberler Bakanlığımızca ihbar kabul edilerek firma ve ürünlerine yönelik başlatılan denetimler ülke genelinde devam etmektedir.

Firmanın yurt içinde satışa sunduğu ürünlere yönelik 2022 yılı Mayıs ve Temmuz aylarında yapılan denetimlerde, sumak ürününden alınan numunelerde izin verilmeyen renklendirici tespit edilmiştir. Firma hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, ilgili parti-seri nolu ürünler piyasadan toplatılmıştır.

Bakanlığımız, vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmesine yönelik çalışmalarını, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında aralıksız yürütmektedir.

2022 yılında (08.11.2022 tarihi itibarıyla) ülke genelinde 7 bin 520 personelimizle gıda işletmelerine 1 milyon 81 bin 777 denetim yapılmıştır."

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 2
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Belki o üründen evinde kullananlar var halen,şirketin adını ve ürün markasını verin millet bilsin ve akıllarına yandaş kuruluş gelmesin, adam sahtekarlığı bilmeyerek yapmış olamaz herhalde, bir daha yapmayacağıda kesin değil, açıklayın firma adını, sanki yahudi bir kuruluşmuş gibi gizlemeyin bu tür şirketleri.
    Cevapla
  • böyle 1 yıl önce Şikayet Et
    asıl soru şu: singapurda tespit edilen şey türkiyede niye tespit edil(e)miyor? singapurda tespit edilmese bütün vatandaşlar bir güzel yemeye devam edecekti. ve artan sağlık sorunlarıyla hem birey hem de devlet uğraşmaya devam edecekti.
    Cevapla