Bankalar artık zorlayamayacak: 2 teklif sunacaklar

Tüketici kredilerinde yapılan düzenleme ile bankalar kredi verirken vatandaşı hayat sigortası yaptırmaya zorlayamayacak. Banka sigortalı ve sigortasız olarak iki teklif sunacak.

GİRİŞ 08.11.2022 09:19 GÜNCELLEME 08.11.2022 10:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Konuyu değerlendiren Murat Akçay, “Kredi kullanacaklara bankalar tarafından sigortalı ve sigortasız versiyonlu kredi teklifleri verilebilmesinin yanında tüketicilerin dilediği sigorta şirketinden satın aldığı poliçeyi bankalara sunabilmesi, yönetmelik değişikliği ile açıkça tanınan bir hak olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Ticaret Kanunu’nda yapılan değişiklikle, tüketicilere kredi yolculuklarında diledikleri teklifi seçme özgürlüğü getirildi. Kredi kullanacaklar, sigortalı ve sigortasız olmak üzere iki ayrı kredi teklifi alma hakkına sahip olacak. Sigortalı kredi kullanacak olan tüketiciler, başvuru yaptıkları banka ya da finans kuruluşu dışındaki talep ettikleri herhangi bir sigorta şirketinden kriterlerine uygun Kredi Hayat Sigortalarını yaptırabilecek.

ZORUNDA DEĞİLSİNİZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Viennalife Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, kredi kullanacakların, hayat sigortalarını bankadan yaptırmak zorunda olmadıklarını söyleyerek, “Kredi kullanmak isteyenler, kredilerini hayatın beklenmeyen sürprizlerine karşı güvence altına alan Kredi Hayat Sigortası’nı satın alırken farklı alternatifler arasından kendilerine en uygun seçenekle ilerleyebilirler” dedi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Murat Akçay, “Aslında söz konusu değişiklikten önce de kredi kullanacakların, hayat sigortalarını bankadan yaptırma zorunluluğu yoktu. Ancak yeni yönetmeliğin ilgili maddelerinin yürürlüğe girmesinden önce seçme hakkı olduğundan habersiz olan tüketici, bu konudaki hakları yasal çerçevede korunuyor olmasına rağmen, kredi kullandığı bankanın sunduğu Kredi Hayat Sigortasını satın almak durumunda kalıyordu. Yeni dönemde durum tamamen değişiyor. Kredi kullanacaklara bankalar tarafından sigortalı ve sigortasız versiyonlu kredi teklifleri verilebilmesinin yanında tüketicilerin dilediği sigorta şirketinden satın aldığı poliçeyi bankalara sunabilmesi, yönetmelik değişikliği ile açıkça tanınan bir hak olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 6
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Önemli değil çünkü artık gerçekten ihtiyacı olanlar veya borcunu kapatmak için uğraşanlar kredi çekemiyor, zenginler ve dümenci firmalar krediyi çekiyor zaten ilerde krediyi de ödemediği için sigorta bedeli pek dokunmaz
    Cevapla
  • VATANSEVERRRR. 1 yıl önce Şikayet Et
    Denetim olmayinca milleti resmen soyuyor bankalar
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    tamamnda sigorta yaptırırsan faiz 1.60 yaptırmazsan 1.80 bu ne iş.
    Cevapla
  • Sürahi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayat sigortasız teklifte faizi yüksek tutuyorlar. Aynı hesaba denk geliyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    zaten o şekilde yapıyorlardı.sigorta yaptirmazsan 5-10 puan arası yuksek faizden vererek ordan cikartiyor masrafı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle