Flaş açıklama: Türkiye'de dev depolar bakmaya başladılar, ülke için büyük bir karar olacak

Türkiye'nin girişimleri sayesinde Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasına dönmesi sonrası yeni gelişmeler yaşanıyor. Rusların tüm ürünlerin depolanması için Türkiye'de büyük tahıl depoları bakmaya başladığı gelen bilgiler arasında.

GİRİŞ 08.11.2022 06:57 GÜNCELLEME 08.11.2022 09:54
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı ve Türkiye’nin en büyük un üreticisi olan Ulusoy Un’un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"RUSLAR, TÜRKİYE'DE BÜYÜK TAHIL DEPOLARI BAKMAYA BAŞLADI"

Vladimir Putin'in "Türkiye'yi gaz merkezi yapmak istiyoruz" açıklamasının bir benzerini tahıl için de düşündüğünü söyleyen Ulusoy "Son dönemlerde Ruslar Türkiye’de büyük tahıl depoları bakmaya başladı. Moskova Türkiye’yi bir tahıl merkezi hâline getirmeyi planlıyor. Tüm ürünlerin Türkiye’de depolanması ve buradan dağılması ile ilgili planlar var. Bu ülkemiz adına büyük bir karar olacak. 8.5 milyon tonluk lisanslı depo kapasitesi, limanlardaki depolama kapasitesi ile Türkiye’nin bunu yapabilecek yeterli bir altyapısı var. Ayrıca Türkiye’nin merkez olması ile navlun fiyatları da düşecek. Hem tedarik hem de fiyat konusunda önemli bir adım atılmış olacak" dedi.

TAHIL KORİDORUNUN AÇIK TUTULMASI ZORUNLULUK

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, gıda arz güvenliliğinin sürdürülebilirliği açısından tahıl koridorunun açık tutulmasının zorunluluk olduğunu söyledi.

Kirişci, şöyle konuştu:

Tahıl koridorundan 10 milyon tonun üzerinde tahıl ve diğer tarım, gıda ürünleri taşınmıştır.

Bunun 6 milyon tonu yani yüzde 60’ı Avrupa ülkelerine, yüzde 27’si Asya ülkelerine, yüzde 13'ü ise Afrika ülkelerine gitmiştir.

En az gelişmiş ülkelere ulaşan oran ise sadece yüzde 5,9’dur.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Kürşat 1 yıl önce Şikayet Et
    Gidişat kalkınma ama sonu ne olacak bakalım!
    Cevapla
  • Arkadaşlar 1 yıl önce Şikayet Et
    Mersin de antrepo çok gelsinler bir sürü antrepo var kiraya verelim
    Cevapla
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Guzel haber aman rusyayla kötü olmayın bizim çıkarlarımız önemli abd avrupa bizi bağlamaz pkk yi besleyenlerle işimiz olmaz önemi olan ucuz yemek siyasetçiler halk bunu bilmeli ruslar bize dağa duruş
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yakında tüm akaryakıt ürünleri tüm tahıl ürünleri tüm metal ürünleri borsası dağıtıcısı ve depolayıcısı olacak Araplarda gaz işine sıcak bakıyor ABD sıkıştırmasından kurtulmak için topu Türkiye nin üzerine atacaklar fiyatı belirleyici olacak fiyatları arttımı herkez Türkiye den bilecek tahıl dağıtımı aynı şekilde ve en önemlisi metal maden borsası Londra'da ama Türkiye kayacak 10 yıla kalmaz ülke devasa bir depoya dönecek herkesin elinde olması isteyeceği ama herkezdende korumak zorunda olduğu depo
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiralara %25 zammı getiren hükumet fiatlara ne zaman dur diyecek her gün zam yeter artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle