Emeklilere 3 kademeli ek ödeme

4A, 4B, 4C SSK Bağ-Kur emeklisi yılbaşı zammına ek yıl içerisinde ek ödemelerden de faydalanabilecek. İkramiye ve promosyon ödemeleri emeklilerin bütçesine katkı sağlayacak.

GİRİŞ 07.11.2022 09:42 GÜNCELLEME 07.11.2022 13:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Emekli maaş zammı hesaplanırken 6 aylık enflasyon verisi göz önüne alınıyor. Şu ana kadar Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarına ilişkin enflasyon oranları belli oldu. Geriye 2 aylık bir oran kaldı. Son 2 aydaki oranlara göre emeklinin net kazancı belli olacak.

Geride kalan 4 aylık zam oranına göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 10,84 zam alacağı kesinleşti. Net zam miktarı 3 Ocak’ta açıklanacak enflasyonla belli olacak.

Önümüzdeki 2 aylık dönemde enflasyon hiç artmasa bile emeklinin en düşük maaşı 3.500 TL’den 3.879 TL’ye yükseltilecek. Ayrıca enflasyona göre ek zam da gündemde. Vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceği vurgusu yapılırken, enflasyon oranının üzerinde zam yapılacağı işaret edilmişti.

EK GÖSTERGE EKLENECEK

Memur emeklilerinin maaşlarında da ek göstergeye bağlı olarak artış yaşanacak. Mevcut enflasyon farkı ve sözleşmeden gelen zammın yanı sıra ek gösterge farkı maaşlara dahil edilecek.

YILDA İKİ KEZ İKRAMİYE YATACAK

Emekliler her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde ikramiye almaya hak kazanıyor. Bayram ikramiyeleri yılda iki kez geri ödemesiz veriliyor ve tek seferde hesaba yatırılıyor. Bu yıl emekli bayram ikramiyeleri 1.100 TL olmuştu. Önümüzdeki yıl bayram ikramiyelerinde artış olabileceği tahmin ediliyor. İkramiyelerden sadece emekliler değil, dul aylığı alan kişiler de faydalanabiliyor.

Emeklileri müşteri olarak kazanmak isteyen bankalar da promosyon kampanyalarıyla emeklilere ek ödeme sağlıyor. Maaşını aynı bankadan 3 yıl boyunca alma sözü veren emekliler promosyon almaya hak kazanıyor. Promosyon miktarı emeklinin aldığı maaşa göre değişiklik gösteriyor.

Şu anda emekli promosyonlarında 7.000 TL sınırı aşılmış durumda. 2023 yılında yeni kampanyalarla bu miktarın artabileceği tahmin ediliyor.

4 AYLIK ORANA GÖRE YENİ MAAŞLAR

Emeklilerin 4 aylık enflasyona göre maaşları şu şekilde olacak:

Güncel maaş: 3600 TL
Yeni maaş: 3990 TL

Güncel maaş: 3700 TL
Yeni maaş: 4101 TL

Güncel maaş: 3800 TL
Yeni maaş: 4212 TL

Güncel maaş: 3900 TL
Yeni maaş: 4323 TL

Güncel maaş: 4000 TL
Yeni maaş: 4434 TL

Güncel maaş: 4100 TL

Yeni maaş: 4544 TL

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 4
  • Mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Zincir marketler her hafta zam yapıyor, temel ihtiyaçların birini alsam diğerini alamıyorum 5000 TL emekli maaşı ile 4 kişi nasıl geçinecekse ? (Başka gelir yok) Takdir devlet büyüklerinin
    Cevapla
  • HACI 1 yıl önce Şikayet Et
    utanin utanin bu kadar düsmüs demekki enflasyon.
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    %10.48lik /4 aylık enflasyon doğrumu nere göre yapiliyor marketlere göre yanlış hesaplayanlar dortbin besyuzle bir ay gecinsinler bizde görelim
    Cevapla
  • Millet 1 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ucretle esitlensin maaslarimiz bizde nefes almaya calisalim adi ustunde asgari gecim minimum yasam demek
    Cevapla