Dudak uçuklatan rakam: Savaş onlara yaradı, 200 milyar dolar kar!

İngiliz Financial Times gazetesinin haberi, petrol şirketlerinin Ukrayna Savaşı’nın etkisiyle elde ettiği rekor karları bir kez daha ortaya koydu. Habere göre, petrol şirketleri 200 milyar doların üzerinde kar elde etti.

Dudak uçuklatan rakam: Savaş onlara yaradı, 200 milyar dolar kar!
Dudak uçuklatan rakam: Savaş onlara yaradı, 200 milyar dolar kar!
GİRİŞ 07.11.2022 07:41 GÜNCELLEME 07.11.2022 07:44
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Ukrayna Savaşı'ndan en karlı petrol şirketleri çıktı. ABD'li petrol şirketlerinin, savaşın başlangıcı 24 Şubat'tan bu yana 200 milyar dolar kar ettiği ortaya çıktı. Haberi, İngiliz gazetesi Financial Times aktardı.

AŞIRI KAZANÇ VERGİSİ GÜNDEMDE

S&P’nin verilere göre, petrol endüstrisi, yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde en karlı 6 ayını yaşadı. Sektörün bu denli kazanç elde etmesi, beraberinde eleştirileri de getirdi. Siyasetçi ve ekonomistler, aşırı kazanç vergisi uygulanmasını tartışmaya başladı.

Avrupa Birliği, vergi koyarak aşırı kazançlardan yüzde 33'lük dayanışma katkısı almayı kararlaştırdı. İngiltere de yüzde 25’lik benzer bir vergi almaya başladı.

ABD Başkanı Joe Biden da aşırı kazanç vergisini gündeme getirdi. Petrol şirketlerine fiyatları düşürme çağrısında bulundu. Biden, petrol endüstrisini savaş fırsatçılığıyla suçladı. Çünkü ABD'li petrol devi Exxon, yılın 3. çeyreğinde 20 milyar dolara yakın kar açıkladı.

Financial Times'ın haberine göre, sektöre yöneltilen eleştirilen en başında, karların yatırım için kullanılmaması geliyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Kürşat 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi Petrolümüzü istiyoz o kadar!
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Parayı petrol şirketleri kazandı , vergiyi siyonist abd aldı . Acıyı Ukrayna yaşadı, finans krizini TÜRKİYE ve avrupa yaşadı. Demek ki neymiş YERLİ ve MİLLİ olmak ne kadar önemliymiş. Bırakalım zevki sefayı
    Cevapla
  • Ist 1 yıl önce Şikayet Et
    Mazot 27 dört katı zam geldi olan mazota depoya yetısemıyoruz yok diye birşey yok olanı kısotlıyorlar daha çok kazanıyorlar
    Cevapla
  • Arkadaşlar 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten adamların niyeti nekadar ölü kaos okadar para kim için bir gurup elit için Allah bunların tuzaklarını başlarına geçirsin inşaallah bunların elimdeki imkanları alıp müslümanlara versin inşaallah amin
    Cevapla
  • garip 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yedirmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle