AK Parti'den EYT ve sözleşmelilere kadro açıklaması: Beklentileri karşılayacağız

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar, taşeron ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro çalışmasıyla ilgili, "2023'ün başında bütün bu meselelerin hayata geçtiği bir süreci yaşamış olacağız." dedi.

GİRİŞ 05.11.2022 12:21 GÜNCELLEME 05.11.2022 12:27
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu milyonlarca çalışanı ilgilendiren, asgari ücret, EYT, taşeron ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro çalışmasına ilişkin sorularını cevapladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hummalı çalışma yürütüldüğünü, bu konuların masaya yatırıldığını ve üzerinde çalışıldığını anlatan Akbaşoğlu, "Ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik, getiriyoruz." ifadesini kullandı.

EYT ve kadro çalışması konusunda yıl sonuna kadar ardı ardına gelişmelerin yaşanacağını belirten Akbaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taşerondan 1 milyona yakın insanımızı kadroya geçirdiğimiz dönemde 80-90 bine yakın arkadaşımız kapsam dışında kalmıştı, onlarla ilgili düzenlemeye dönük yaklaşımlar, mevsimlik işçi gibi 10 ay çalışan insanlarımızın 12 aya tamamlanması ve sürekli hale gelebilecek şekilde çalışma hayatlarına devam edebilmesi ve EYT'li kardeşlerimizin meselelerinin tamamen çözüme kavuşturulmasına dönük bir takvimimiz söz konusu. Bu yasal düzenlemeleri 2022 yılı sonu itibarıyla hayata geçirmiş olacağız. 2023'ün başında bütün bu meselelerin ardı ardına neticelendiği, hayata geçtiği bir süreci yaşamış olacağız."

Akbaşoğlu, aralıkta asgari ücret, ocakta ise memur ve emekli maaşlarına yönelik düzenleme yapılacağına işaret etti.

SONUCUNU SEVİNÇLE KARŞILAYALIM

EYT konusunda nasıl bir formül uygulanacağına da değinen Akbaşoğlu, "Bu konuyu enine boyuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin başkanlığında bir çalışma heyeti yürütüyor. Bu çalışmalar neticelendiğinde zaten kamuoyuyla paylaşılacak. Biraz sabredelim, sonucunu hep beraber sevinçle karşılayalım." dedi.

Akbaşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile istişare halinde olduğunu dile getirerek, şunları aktardı:

"EYT konusu, geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımıza da sorulmuştu. Kendisi de bu konuların ardı ardına çözümleneceği müjdesini paylaştı. Herkes müsterih olsun, Allah'ın izniyle ne söz verdiysek yerine getirdik, getiriyoruz. Toplumun bütün sorunlarını çözme merci AK Parti'dir, Cumhur İttifakı'dır. Bu konuda kimsenin en ufak tereddüdü olmasın. Toplumun beklentilerini karşılayacak adımlar atacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 113
  • hak.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Eyt bir haktır devlet bu maduriyetin farkına geçte olsa varmıştır Burada EYT yi eleştirenler bizim hakkımıza da girmiş oluyor
    Cevapla
  • hak.. 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman 31 yıl maaş alanlarda aldıkları paraları gerimi versin ne alaka burada kazanılmış hak var Kanun zaten değiştirildi Şimdi Demireli mezardanmı çıkartalm Eyt haktır ve çok gecikti.
    Cevapla
  • hak.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Eyt mağdurları devletten ayrıcalık beklemiyor yük olmakta istemiyor sadece hakların geri verilmesini ve 99 öncesindeki hakları neyse ne fazla nede eksik olarak adaletli olarak verilmesini bekliyoruz İnşallah haklarımızı geri verirken eksiklik yapılmaz.
    Cevapla
  • Hhjkj bu kadar basit 3 yıl önce Şikayet Et
    Şartsız eyt
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyor 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanlışlıkla şikayet et basıldı gecersiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle